Cikkek a(z) Kamra és Otthon házilag kategóriából

Nincs annál kellemesebb érzés, amikor télen bemegyünk a kamrába és ott sorakoznak a finomabbnál finomabb befőttek és savanyúságok. Ha ezeket boltban kellene megvennünk, akkor jó mélyen a pénztárcánkba kellene nyúlnunk. Arról nem is beszélve, hogy a bolti termékek rengeteg tartósítószert, savanyúságot szabályozó anyagokat és még ki tudja mit tartalmaznak. A házilag elkészített befőttek és savanyúságok kevés adalékanyaggal egész télen elállnak és fokozatosan beosztva őket kitartanak a tavaszi gyümölcsszezonig.

Piros ribizli szörp készítése házilag

Piros ribizli szörp készítése házilag

A piros ribizli egy nagyon kedvelt nyári gyümölcs. Ha azonban télen is szeretnénk élvezni az ízét akkor érdemes a házi ribizlilekvár készítése mellett a házi piros ribizliszörppel is megpróbálkoznunk. Sokan azért nem készítenek házilag szörpöket, mert nem szeretnek tartósítószert használni. Jó hír nekik, hogy a következő házi recept teljesen tartósítószermentes… Tovább: Piros ribizli szörp készítése házilag»

Nyers szamócaszörp készítése házilag

Nyers szamócaszörp készítése házilag

A szamócát mindenki szereti. Felhasználása nagyon széleskörű. A nyersen történő fogyasztása mellett házi lekvárok, szörpök kiváló alapanyaga a szamóca. A  házi szamócaszörp úgy lesz a legfinomabb, ha nem a hagyományos főzött eljárással készítjük hanem nyers állapotban használjuk fel. A házi szamócaszörp készítésének első lépése, hogy a gyümölcsöt nagyon alaposan mossuk… Tovább: Nyers szamócaszörp készítése házilag»

Torma eltevése házilag

Torma eltevése házilag

A karácsonyi menü vagy épp a húsvéti sonka elképzelhetetlen torma nélkül. Karácsonykor már nemigen kapunk sehol friss tormát, ezért érdemes eltenni belőle jó idejében. A torma eltevése házilag kétféleképpen lehetséges. Sajnos a könnyel járó reszelést egyikben sem tudjuk megúszni. A torma eltevése házilag egyik módszere, amikor hámozás után frissiben lereszeljük,… Tovább: Torma eltevése házilag»

A hal előkészítése házilag

A hal előkészítése házilag

A hal nagyon egészséges, azonban sokan nem állnak neki a készítésének, mertbonyolultnak tartják az előkészítő műveleteket. A hal tisztítása és filézése azonban nem annyira bonyolult házilag sem, mint gondolnánk. Ha vannak horgászok a családba, akkor előbb-utóbb úgyis muszáj lesz megtanulnunk a hallal bánni. Ha nem fogjuk, hanem vásároljuk a halat,… Tovább: A hal előkészítése házilag»

Lecsó eltevése házilag

Lecsó eltevése házilag

Egy igazi magyar, nyári étel a lecsó. Rengeteg változata van attól függően, hogy kolbászt, virslit, füstölt sonkát vagy épp tojást tesznek bele. Mindenkinek van bevált receptje, amit csak ő készít. A lecsó eltevése házilag nagyon jó ötlet, hisz télen, amikor hideg van, egy üveg lecsó egyből a fülledt nyárba repít… Tovább: Lecsó eltevése házilag»

Ketchup eltevése házilag

Ketchup eltevése házilag

A lurkók nagy része imádja a ketchupot. Ha nem akarjuk, hogy állandóan a dobozos, ki tudja mit tartalmazó ketchupot egyék, akkor próbálkozzunk meg a ketchup eltevésével házilag. Nem kell tartani a kudarctól, hisz nem nehezebb, mint házi paradicsomlevet főzni. Fontos a jó alapanyag, és már hozzá is láthatunk. A házilag… Tovább: Ketchup eltevése házilag»

Paradicsom eltevése házilag

Paradicsom eltevése házilag

A nyár egyik nagy slágere a finom, lédús paradicsom. Nagyon kevesen vannak, akik nem szeretik. A paradicsom eltevése házilag nemcsak olcsóbb, de biztosak lehetünk abban is, hogy csak azt tartalmaz, amit beleteszünk. A paradicsom eltevése házilag nem nehéz. Lényeges, hogy bármelyik módszert választjuk, jó alaposan mossuk meg a paradicsomot, és… Tovább: Paradicsom eltevése házilag»

Savanyítás házilag

Savanyítás házilag

Savanyítani nagyon gyakran szoktunk a konyhában.Erre használhatunk a boltokban kifejezetten erre a célra alkalmas készítményeket, azonban számtalan természetes megoldás is kínálkozik házilag a savanyításra. Mindenki konyhájában megtalálható a tejföl, az aludttej, a joghurt, a kefir, a citrom- vagy narancslé, illetve savanykás gyümölcsök. Ha a savanyító szert is magunk szeretnénk elkészíteni,… Tovább: Savanyítás házilag»

Gyümölcslé készítése házilag

Gyümölcslé készítése házilag

Nagyon fontos és értékes tápanyagforrás a házilag készített gyümölcslé. Az a különbsége a bolti, akár 100%-os gyümölcslevekhez képest, hogy lényegesen több a rost a házilag készített gyümölcslevekben, így a vitaminok és ásványi anyagok koncentráltabban jelennek meg, így a felszívódásuk gyorsabb lesz. Az első és legfontosabb lépés a gyümölcsök nagyon alapos… Tovább: Gyümölcslé készítése házilag»

Aszalás házilag

Aszalás házilag

Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás a világon, melyet házilag is könnyen kivitelezhetünk. Ez az eljárás lehetőséget biztosít arra, hogy a zöldségeket és a gyümölcsöket akkor is fogyasztani tudjuk, mikor nincsen szezonjuk és nem lehet őket frissen megvásárolni. A házilag aszalt gyümölcsöknek a boltokban kaphat termékekkel szemben nagy előnye,… Tovább: Aszalás házilag»

Oldal 1 / 212
Otthon házilag 2015