Cikkek a(z) Otthon és Otthon házilag kategóriából

Az emberek általában az otthonukkal soha sincsenek 100%-ig megelégedve. Mindig találnak rajta valamilyen javítani, szépíteni valót. A bonyolultabb munkákhoz sajnos muszáj szakember segítségét igénybe vennünk, azonban az egyszerűbb átalakítások, felújítások házilag is megoldhatóak. Egy-egy munkafolyamat megkezdése előtt érdemes kicsit utánaolvasni, hogy milyen házi praktikákat tudunk bevetni a cél érdekében.

Hasznos vízszigetelés házilag

Hasznos vízszigetelés házilag

A falak felvizeződése nagyon nagy probléma a családi házaknál, azonban nem reménytelen a helyzet. Sajnos nem olcsó mulatság az utólagos vízszigetelés, azonban a vízszigetelő anyag megvásárlása után mi magunknak házilag be tudjuk juttatni a falba, nem keveset spórolva ezzel a szakemberek munkadíján. A kivitelezés módja házilag a következő. Első lépésként… Tovább: Hasznos vízszigetelés házilag»

Olcsó meszelés házilag

Olcsó meszelés házilag

A meszelés az egyik legősibb falfestési módszer. A mai nagyon divatos festékekre sokszor mondják, hogy nem egészségesek, mert rengeteg adalékanyagot tartalmaznak. Meszelés során a fal természetes szellőzése megmarad, arról nem is beszélve, hogy a meszelés sokkal olcsóbb megoldás, mintha drága márkás falfestékeket vásárolnánk. Meszelni házilag sem nehéz, sőt mind a… Tovább: Olcsó meszelés házilag»

Praktikus üvegház készítése házilag

Praktikus üvegház készítése házilag

Üvegházat építeni házilag a kertünkbe praktikus dolog, hiszen ebben ugyanúgy mint a fóliában gyorsabban, rövidebb idő alatt  termelhetünk zöldségeket. Az üvegen átmenő napfény hatására az üvegház belseje felmelegszik és meleg is marad, így ha rendszeresen öntözzük a benne lévő veteményeket a párás meleg idő hatására kellemes helyet teremthetünk nekik. Minden… Tovább: Praktikus üvegház készítése házilag»

Fügefa gondozása és szaporítása házilag

Fügefa gondozása és szaporítása házilag

Ha van kertünk, akkor érdemes lehet a már jól megszokott gyümölcsfák mellé valami ritkább dolog ültetésével is megpróbálkoznunk. Erre jó példa lehet a fügefa, melynek gondozása és szaporítása nem is olyan nehéz házilag, mint elsőre gondolnánk. A fügefa nagyon szereti a meleget, így a gondozásának első lépése már az ültetésnél… Tovább: Fügefa gondozása és szaporítása házilag»

Ablaküveg gittelése házilag

Ablaküveg gittelése házilag

Az ablaküveget a keretbe gitt segítségével szokták rögzíteni. Akár új ablaküveg behelyezése, akár a régi gitt elhasználódása miatti kicserélése a cél, ahhoz, hogy megtudjuk milyen fajta gittet kell vásárolnunk először az ablakkeretet kell megnézni, hogy milyen anyagból készült. Az ablakkeret általában vagy fából, vagy fémből készült. Mindkét fajta keret esetében… Tovább: Ablaküveg gittelése házilag»

Akril fürdőkád felújítása házilag

Akril fürdőkád felújítása házilag

Egy új fürdőkádat megvenni nem olcsó mulatság, ráadásul a beépítéséhez is sokaknak szakembert kell hívniuk, ami még jobban megemeli a költségeket. Ha azonban bátrak vagyunk és nem sajnáljuk rá az időt, akkor házilag saját magunknak is felújíthatjuk a régi akril fürdőkádunkat sokkal kisebb anyagi ráfordítással. Az akrilkád házilag kivitelezett felújításához… Tovább: Akril fürdőkád felújítása házilag»

Mutatós sziklakert építése házilag

Mutatós sziklakert építése házilag

Ha arra az elhatározásra jutottunk, hogy sziklakertet építünk házilag, akkor az első és legfontosabb kérdés tisztázása, hogy hová kerüljön. Leggyakrabban olyan helyekre telepítik, ahol nem sík a talaj, hanem van egy kis meredeksége és egyébként nehéz a terület gondozása, karbantartása, például nem fér oda a fűnyírónk. A másik szempont a… Tovább: Mutatós sziklakert építése házilag»

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Egy válaszfal házilagos beépítése sok esetben hasznos és szükséges lehet. A leggyakoribb esetek egyike, hogy szeretnének a gyerekek külön szobát, így az eddigi nagyobb alapterületű szobából két kisebbet szeretnénk csinálni. A válaszfal megépítése a legegyszerűbben gipszkartonból lehetséges, ezt akár házilag is könnyen kivitelezhetjük. A gipszkarton válaszfalak beépítéséhez nincsen szükség téglára… Tovább: Válaszfal építése gipszkartonból házilag»

Válaszfal építése téglából házilag

Válaszfal építése téglából házilag

Ha az jut eszünkbe, hogy válaszfalat építsünk házilag, akkor szinte mindenkinek először a gipszkarton fal beszerelése jut eszébe. Sokan azért szeretik ezt a megoldást, mert sokkal kisebb munkával, kosszal és rendetlenséggel jár mintha téglából készítenék el. Azonban a hátrányai is megvannak a tégla válaszfallal szemben. Sokkal kevésbé hangszigetel magában, így… Tovább: Válaszfal építése téglából házilag»

Csiperke termesztése zsákokban házilag

Csiperke termesztése zsákokban házilag

A csiperke házilag zsákokban való termesztése eléggé hasonlít az oldalon már bemutatott laskagomba termesztéséhez, azonban ha a kettőt össze kellene hasonlítani, akkor ez egy kicsit bonyolultabb. De mivel a csiperkének rendkívül finom íze van, megéri a fáradtságot, és érdemes ennek a gombafajtának a termesztésével is megpróbálkozni házilag. A csiperke termesztése… Tovább: Csiperke termesztése zsákokban házilag»

Oldal 1 / 912345...Utolsó »
Otthon házilag 2015