Cikkek a(z) Kert és Otthon házilag kategóriából

Azoknak a szerencséseknek akik kertes házban lakhatnak, a legtöbb idejüket a ház körüli teendők közül az veszi el, hogy a kertet rendben tartsák. A gyönyörű zöld pázsit mellett,ha van elég hely a kertben, például medencét is szeretnének csináltatni. Ez elsőre nagyon bonyolultnak és költségesnek tűnik, de vegyük a fáradságot és nézzünk utána, hogy a munkafolyamatok közül mi az, amit saját magunknak is el tudunk végezni.

Praktikus üvegház készítése házilag

Praktikus üvegház készítése házilag

Üvegházat építeni házilag a kertünkbe praktikus dolog, hiszen ebben ugyanúgy mint a fóliában gyorsabban, rövidebb idő alatt  termelhetünk zöldségeket. Az üvegen átmenő napfény hatására az üvegház belseje felmelegszik és meleg is marad, így ha rendszeresen öntözzük a benne lévő veteményeket a párás meleg idő hatására kellemes helyet teremthetünk nekik. Minden… Tovább: Praktikus üvegház készítése házilag»

Fügefa gondozása és szaporítása házilag

Fügefa gondozása és szaporítása házilag

Ha van kertünk, akkor érdemes lehet a már jól megszokott gyümölcsfák mellé valami ritkább dolog ültetésével is megpróbálkoznunk. Erre jó példa lehet a fügefa, melynek gondozása és szaporítása nem is olyan nehéz házilag, mint elsőre gondolnánk. A fügefa nagyon szereti a meleget, így a gondozásának első lépése már az ültetésnél… Tovább: Fügefa gondozása és szaporítása házilag»

Mutatós sziklakert építése házilag

Mutatós sziklakert építése házilag

Ha arra az elhatározásra jutottunk, hogy sziklakertet építünk házilag, akkor az első és legfontosabb kérdés tisztázása, hogy hová kerüljön. Leggyakrabban olyan helyekre telepítik, ahol nem sík a talaj, hanem van egy kis meredeksége és egyébként nehéz a terület gondozása, karbantartása, például nem fér oda a fűnyírónk. A másik szempont a… Tovább: Mutatós sziklakert építése házilag»

Csiperke termesztése zsákokban házilag

Csiperke termesztése zsákokban házilag

A csiperke házilag zsákokban való termesztése eléggé hasonlít az oldalon már bemutatott laskagomba termesztéséhez, azonban ha a kettőt össze kellene hasonlítani, akkor ez egy kicsit bonyolultabb. De mivel a csiperkének rendkívül finom íze van, megéri a fáradtságot, és érdemes ennek a gombafajtának a termesztésével is megpróbálkozni házilag. A csiperke termesztése… Tovább: Csiperke termesztése zsákokban házilag»

Laskagomba termesztése zsákokban házilag

Laskagomba termesztése zsákokban házilag

Tavasszal és ősszel a gombaszedés sokak számára egy kirándulással egybekötött kellemes hétvégi program. Azonban ha nem szeretnénk a véletlenre bízni, hogy este lesz-e egy jó gombapaprikás otthon vacsorára, akkor érdemes a pincénkben is megpróbálkozni a gombatermesztéssel házilag. A legkönnyebben a laskagomba és a csiperke termeszthető házi körülmények között zsákokban. A… Tovább: Laskagomba termesztése zsákokban házilag»

Görögdinnye termesztése házilag

Görögdinnye termesztése házilag

A görögdinnyét mindenki szereti. Azonban van egy tévhit, amelyet sokan hibásan vélnek tudni. A görögdinnye nem gyümölcs, hanem zöldség. Ez a tény azonban nem változtat azon, hogy nagyon finom és rendkívül egészséges. Nyáron a nagy melegben kifejezetten jól esik, leves helyett is fogyasztható. Nyár közepén jelennek meg az első görögdinnyék… Tovább: Görögdinnye termesztése házilag»

Cukkini termesztése házilag

Cukkini termesztése házilag

A cukkini a tökfélék családjába tartozik, ebből következik, hogy a termesztésükben is sok hasonlóságot mutatnak. A cukkiniról általánosságban elmondható, hogy nagyon kedveli a meleget, és emellett nagyon érzékeny a fagyokra. Fontos, hogy csak akkor vessük el a magokat, ha már biztosan elmúlt a fagyveszély, hiszen ha hideg jön elfagyhat minden… Tovább: Cukkini termesztése házilag»

Padlizsán termesztése házilag

Padlizsán termesztése házilag

A szokásos konyhakerti növények mellett, mint a paprika vagy a paradicsom, egyre többen szeretnék termeszteni a ritkábban használt, de a boltokban kapható zöldségeket és gyümölcsöket is. Ezek közé sorolható a padlizsán, mely napjainkban egyre közkedveltebb alapanyag a konyhában, így természetes, hogy felmerül az igény bennünk a termesztésére házilag. A padlizsán… Tovább: Padlizsán termesztése házilag»

Paradicsom termesztése házilag

Paradicsom termesztése házilag

Az egyik legkedveltebb konyhakerti növény kétség kívül a paradicsom. Ennek oka, hogy a felhasználására határtalan a variációk száma. Tehetjük nyersen salátákba, de ugyanakkor főzve nagyon finom leves készíthető belőle. A milánói, illetve a bolognai tészták készítésekor is nélkülözhetetlen. Szerencsére a termesztése házilag egyáltalán nem bonyolult. A paradicsom minden változata termeszthető… Tovább: Paradicsom termesztése házilag»

Paprika termesztése házilag

Paprika termesztése házilag

Ilyenkor tavasszal sokan ültetnek különböző zöldségeket a kertjükbe. A házilag való zöldségtermesztésnek több előnye is van. Egyrészt sokkal olcsóbb, másrészről vegyszermentesen étkezhetünk. Az egyik leggyakrabban házilag termesztett zöldség a paprika. Ha nincsen kertünk, akkor is nyugodtan belefoghatunk házilag a termesztésébe, hiszen a teraszon vagy az erkélyünkön virágládákban is sikerünk lehet…. Tovább: Paprika termesztése házilag»

Oldal 1 / 41234
Otthon házilag 2015