Cikkek a(z) Házi praktikák és Otthon házilag kategóriából

A házi praktikák elsajátítása mindenkinek hasznos lehet. Apró kis trükkökkel, ötletekkel könnyebbé tehetjük mindennapjainkat és nem utolsó sorban időt, pénzt és sok bosszúságot takaríthatunk meg velük. A lényeg, hogy ne az legyen az első, hogy a boltokban kapható (vegy)szereket vesszük elő, ha bajban vagyunk. Ma már szinte mindenre létezik alternatív megoldás.

Kényes autókárpit tisztítása házilag

Kényes autókárpit tisztítása házilag

Az autó kárpitja nagy terhelésnek van kitéve a mindennapokban, ezért fontos, hogy az ápolására elegendő időt és energiát fordítsunk. A kényes autókárpit tisztítása házilag is lehetséges, nem kell feltétlen vagyonokat költenünk rá. A rendszeres tisztítás nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem higiéniai okai is vannak. A kényes autókárpiton levő foltok kivételéhez… Tovább: Kényes autókárpit tisztítása házilag»

Kényelmes hálózsák készítése házilag

Kényelmes hálózsák készítése házilag

A hálózsákot általában évente egyszer használjuk amikor nyaralni megyünk. Emiatt nem feltétlenül érdemes sok pénzt áldozni rá, egyszerűbb ha elkészítjük magunknak házilag. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy kényelmes, meleg hálózsákot készítsünk magunknak, hiszen ha kényelmetlenre sikerül házilag elkészíteni, akkor az rányomhatja a bélyegét az egész nyaralásunkra. A hálózsák házi készítése… Tovább: Kényelmes hálózsák készítése házilag»

Régi bőrkabát tisztítása házilag

Régi bőrkabát tisztítása házilag

A régi bőrkabát tisztítása nem egyszerű feladat házilag. Vannak ugyan praktikák melyeket megpróbálhatunk alkalmazni, azonban ha nem járunk sikerrel, akkor mindenképpen vigyük el tisztítóba és bízzuk szakemberre a munkát. Ha házilag kezdjük meg a régi bőrkabát tisztítását akkor készítsünk el egy nagy adag langyos szappanos vizet házilag. A vízhez adjunk… Tovább: Régi bőrkabát tisztítása házilag»

Mosogató tisztítása liszttel házilag

Mosogató tisztítása liszttel házilag

A tavaszi nagytakarítás során az egyik sarkalatos pont a konyha tisztításában a mosogató takarítása. Elég nehéz feladat a mosogató tisztán tartása házilag, mert szinte minden nap igénybe van véve. Az új lakásokban, házakban manapság igen gyakori az amerikai konyha, ahol már nincsen lehetőség a konyha rejtegetésére a vendégek elől. A… Tovább: Mosogató tisztítása liszttel házilag»

Fürdőkád tisztítása ecettel házilag

Fürdőkád tisztítása ecettel házilag

Ha a fürdőkád tisztításáról esik szó, akkor szinte mindenkinek a hosszú percekig tartó súrolás jut eszébe. Nem szívesen állunk neki a fürdőkád tisztításának házilag, mert sokszor a kitartó súrolás sem hoz olyan eredményt amilyet szeretnénk. A következőkben egy házilag elkészíthető keverék receptjét mutatjuk be annak érdekében, hogy többé ne legyen… Tovább: Fürdőkád tisztítása ecettel házilag»

Fekete autószőnyeg tisztítása házilag

Fekete autószőnyeg tisztítása házilag

Az autószőnyeg használatának több szempontból is nagy előnyei vannak. Az első, hogy vezetés közben ne csússzon meg a cipőnk. A gumiból készült autószőnyeget használunk, akkor a segítségével, sokkal jobb tapadást tudunk elérni vezetés közben. A másik nagy előnye az autószőnyeg használatának, hogy sokkal könnyebben tudjuk házilag is tisztán tartani az… Tovább: Fekete autószőnyeg tisztítása házilag»

Büdös macskaalom szagtalanítása házilag

Büdös macskaalom szagtalanítása házilag

Sokan tartanak macskákat a lakásban. A vélemények természetesen megoszlanak ezzel kapcsolatban. Sokan azt gondolják, hogy nem túl higiénikus, mert egyrészt a macska szórja a szőrét a lakásban, másrészt a kis, illetve a nagy dolgát is ott kell végeznie és nem a szabadban. Szerencsére a szobatisztaságra könnyű őket ránevelni, azonban a… Tovább: Büdös macskaalom szagtalanítása házilag»

Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag

Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag

A szalagfüggönyt nagyon sokan kedvelik, hiszen rendkívül jó beltéri árnyékoló. Természetesen a legjobb hatásfokkal a kültéri árnyékolók rendelkeznek, mint például a redőny, azonban ezek sokkal költségesebbek, így sokan a régen használt beltéri sötétítőfüggönyöket szalagfüggönyökre cserélik ki. A legnépszerűbb szín természetesen itt is a fehér, hiszen rendkívül elegáns és szinte mindenhez… Tovább: Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag»

Trópusi orchidea szaporítása házilag

Trópusi orchidea szaporítása házilag

Az orchidea ma nagyon közkedvelt szobanövény. Igaz, hogy trópusi éghajlatról származik, de tud alkalmazkodni az itthoni klímához is, így házilag is tudjuk gondozni őket. Mivel elég borsos az áruk jogosa merül fel az igény, hogy otthon házi körülmények között szaporítsuk a trópusi orchideánkat. A házi szaporítás során azonban legyünk nagyon… Tovább: Trópusi orchidea szaporítása házilag»

Trópusi orchidea átültetése házilag

Trópusi orchidea átültetése házilag

Az eredetileg a trópusokon őshonos orchidea mára nagyon elterjedt és közkedvelt szobanövény. Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a gondozásának egyik nagyon fontos eleme, hogy a megfelelő időközönként át legyen ültetve a házilag nevelt trópusi orchideánk. Ez az időszak nem túl gyakran jön el, bővel elég kétévente átültetnünk. A házilag… Tovább: Trópusi orchidea átültetése házilag»

Oldal 1 / 812345...Utolsó »
Otthon házilag 2015