Cikkek a(z) Nap és Otthon házilag kategóriából

Hazánk a napsütéses órák számát tekintve nagyon kedvező helyen terül el ahhoz, hogy a napfényt, mint alternatív energiaforrást tudjuk hasznosítani. A hasznosítás történhet napelemek vagy napkollektorok segítségével. A lényeges különbség, hogy a napelemek segítségével elektromos energiát, a napkollektorokkal pedig használati melegvizet tudunk előállítani, vagy fűteni tudjuk a lakásunkat.

Sörkollektor készítése házilag

Sörkollektor készítése házilag

A sörkollektor egy levegős napkollektor, mely házilag is könnyedén elkészíthető kiürült sörös dobozokból. Természetesen más például üdítős, energiaitalos dobozok is éppolyan jól megfelelnek a célra. Oszlopokká kell összeállítani a kellően előkészített dobozokat, majd feketére festeni őket. Ez azért fontos, hogy a napsugárzás hatására minél nagyobb hőmérsékletre melegedjen fel a bennük… Tovább: Sörkollektor készítése házilag»

A napenergia hasznosításának lehetőségei

A napenergia hasznosításának lehetőségei

A mai világban egyre inkább előtérbe kerülnek az alternatív energiaforrásokat felhasználó berendezések. Az alternatív energiaforrások közé tartozik a víz-, a szél- és a napenergia valamint a biomassza. Házilag legegyszerűbb a napenergia által biztosított energiát hasznosító készülékeket tudunk gyártani. Ezeket Magyarország szinte minden területén sikerrel alkalmazhatjuk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy… Tovább: A napenergia hasznosításának lehetőségei»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2013