Cikkek a(z) Energia és Otthon házilag kategóriából

Energiára mindennap szükségünk van. A mai világban a konyhában, a munkánk során, a közlekedéskor, de még a szabadidőnk eltöltéséhez is szinte mindig használunk energiát. Ennek a megnövekedett volumenű felhasználásnak köszönhetően el kell azon gondolkoznunk, hogy a hagyományos energiahordozókat milyen alternatív megoldásokkal lehetne helyettesíteni a költséghatékonyság érdekében.

Házi készítésű papírbrikett előállítása

Házi készítésű papírbrikett előállítása

A mai világban egyre nagyobb szerepet kap az újrahasznosítás. A környezetvédelmi szempontok mellett, pénzt is spórolhatunk velük. A háztartások rezsi költségében a legnagyobb részt kétség kívül a fűtés teszi ki. A jó hír, hogy újságpapírból már házilag is készíthetünk magunknak papírbrikettet. A reklámújságokhoz mindenki ingyen hozzájuthat, így tényleg ingyenes fűtőanyagot… Tovább: Házi készítésű papírbrikett előállítása»

Desztillált víz házilag

Desztillált víz házilag

A kutatásoknak köszönhetően egyre többen ismerik fel, hogy desztillált vizet fogyasztani sokkal egészségesebb, mint csapvizet. A csapvíz rengeteg sót, esetleges gyógyszermaradványokat, valamint hormonokat tartalmazhat. Desztillált víz házilag is előállítható. Általában két módszer közül választhatunk. Az egyik időigényesebb, míg a másik hatásosabb. A desztillált víz házilag előállítható egy egyszerű lábas segítségével…. Tovább: Desztillált víz házilag»

Szélturbina készítése házilag

Szélturbina készítése házilag

A szélenergiát több évtizede hasznosítják. Ennek során csökkenthető az energiafogyasztás, melynek eredményeképp kisebb lesz a villanyszámla és a szén-dioxid kibocsátás. A szélturbina készítése házilag olyan megoldás, amely lehetővé teszi a saját elképzelésünk szerinti – és otthoni eszközök felhasználásával készített – szélenergia hasznosítást. Az elképzelés és a kivitelezés nem olyan egyszerű,… Tovább: Szélturbina készítése házilag»

Pelletkészítés házilag

Pelletkészítés házilag

Manapság egyre fontosabb a megújuló energiaforrások egyre nagyobb arányú használata. Sok családi házban a hagyományos gáztüzelést igyekeznek kiváltani fatüzeléses berendezésekkel. A cserépkányha beépíttetése egyre gyakoribbá vált az utóbbi években. A fa által „előállított” meleg érzete össze sem hasonlítható a gáz által adott meleg érzetével. A tüzelőanyag beszerzése, felhasogatása, tárolása és… Tovább: Pelletkészítés házilag»

Sörkollektor készítése házilag

Sörkollektor készítése házilag

A sörkollektor egy levegős napkollektor, mely házilag is könnyedén elkészíthető kiürült sörös dobozokból. Természetesen más például üdítős, energiaitalos dobozok is éppolyan jól megfelelnek a célra. Oszlopokká kell összeállítani a kellően előkészített dobozokat, majd feketére festeni őket. Ez azért fontos, hogy a napsugárzás hatására minél nagyobb hőmérsékletre melegedjen fel a bennük… Tovább: Sörkollektor készítése házilag»

A napenergia hasznosításának lehetőségei

A napenergia hasznosításának lehetőségei

A mai világban egyre inkább előtérbe kerülnek az alternatív energiaforrásokat felhasználó berendezések. Az alternatív energiaforrások közé tartozik a víz-, a szél- és a napenergia valamint a biomassza. Házilag legegyszerűbb a napenergia által biztosított energiát hasznosító készülékeket tudunk gyártani. Ezeket Magyarország szinte minden területén sikerrel alkalmazhatjuk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy… Tovább: A napenergia hasznosításának lehetőségei»

Napkollektor készítése házilag

Napkollektor készítése házilag

A fosszilis erőforrások kimerülésének fenyegető veszélye miatt egyre inkább előtérbe kerül a megújuló energiaforrások felhasználása. Kezdetben csak a nagyobb költségvetéssel működő gyárak engedhették meg maguknak, hogy megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezéseket építsenek ki és működtessenek a mindennapi termelésük során. Manapság már lakossági szinten is kezdenek elterjedni ezek az eszközök, melyeket egy… Tovább: Napkollektor készítése házilag»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2015