Lecsó eltevése házilag

Egy igazi magyar, nyári étel a lecsó. Rengeteg változata van attól függően, hogy kolbászt, virslit, füstölt sonkát vagy épp tojást tesznek bele. Mindenkinek van bevált receptje, amit csak ő készít. A lecsó eltevése házilag nagyon jó ötlet, hisz télen, amikor hideg van, egy üveg lecsó egyből a fülledt nyárba repít minket friss ízével. Érdemes néhány üveggel bespájzolni.

A jó lecsó eltevése házilag nem nehéz. Minden lecsó alapja a sok hagyma. A hagymát szeletekre vágva olajban odatesszük párolni, majd jöhet rá a paprika. Itt tudunk már variálni, hisz ha enyhén csípős paprikát teszünk bele, akkor a lecsónk is ilyen lesz. Van, aki szereti benne a paprikamagot, van, aki nem. Ízlésünk szerint oldhatjuk meg ezt is.

Lecsó eltevése házilag

Lecsó eltevése házilag

A házilag történő lecsó eltevésénél a következő hozzávaló a paradicsom. Itt is mi döntjük el, hogy héjával együtt vagy anélkül tesszük bele. A paradicsomot a legkönnyebb forró víz után meghámozni.

Mikor készen van az étel, a lecsó eltevése házilag kétféleképpen oldható meg: vagy steril üvegekbe szedjük még forrón, vagy hűlés után bedobozoljuk, és mehet is a fagyasztóba. Télen már csak elé kell vennünk és élvezhetjük is a nyár finom ízét. Sok étel alapjaként használva kitűnő finomság készíthető belőle.

  
Iktatva: Kamra, Konyha Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013