Idegesség kezelése házilag

A mai felgyorsult rohanó világunkban sajnos egyre többen szenvednek az idegességtől. Sokan ezt nem tartják kimondottan betegségnek, azonban súlyosabb esetben a sok idegeskedés depresszió kialakulásához is vezethet. Az idegességet a legjobb megelőzni, de kezelni is lehet akár házilag is. Nagyon fontos, hogy tudatosan erősítsük az idegrendszerünket.

Idegesség kezelése házilag

Idegesség kezelése házilag

Az elkerülésében vagy akár legyőzésében nagyon fontos a megfelelő táplálkozás is. Az idegek erősítésében segítségünkre lehetnek az almából, az eperből vagy a zellerből készült házilag készített ételek is. A salátát sokan az ebédhez fogyasztják. Ha idegesek vagyunk, akkor ezentúl együk ebéd előtt. Az orbáncfű nagyon jól ismert idegnyugtató hatású gyógynövény. Főzzünk belőle teát házilag és fogyasszunk el minden nap egy bögrével belőle!

Visszatérő idegesség esetén érdemes kúraszerűen alkalmazni. Az almát nemcsak enni jó, hanem a héjából főzött tea szintén nagyon jó az idegesség kezelésére. Lazítani meg kell tanulnunk! Ennek a legjobb módszere, ha este teleengedjük a kádat jó meleg vízzel, pár csepp nyugtató hatású illóolajat teszünk bele, majd beleülünk legalább 20 percre.

Arra figyeljünk oda, hogy nehogy elhűljön a víz, mert akkor könnyen megfázhatunk. Illóolajokat vásárolhatunk a boltokban vagy készíthetünk házilag is. Idegesség esetén nyugtató hatású lehet például a citromfű, mely nagyon kellemes illattal tudja betölteni a fürdőszobát.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014