Túrós táska készítése házilag

A túrós táska sokunk nagy kedvence, a legkedveltebb péksütemények közé tartozik. Sokan szeretik, azonban házilag otthon nem mernek nekifogni elkészíteni. Pedig a túrós táska házilag való elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Aki kicsit is jártas a konyhában és készített már élesztős kelt tésztát, nyugodtan vágjon bele, biztos sikerre számíthat a családtagok körében.

Túrós táska készítése házilag

Túrós táska készítése házilag

A házi túrós táska tésztájához a következő hozzávalók kellenek: 1 kg liszt, 1 csomag élesztő (5 dekás), 6 dl tej, 16 dkg cukor, 4 db tojás, 2,5 dl napraforgóolaj, 1 csipet só. A töltelékhez 4 db tojás, 1 kg túró és 30 dkg porcukor kell. Ha túl nagy mennyiségnek ítéljük meg, akkor felezhetjük a hozzávalókat. A túrós táska házilag való elkészítésének lépései a következőek. Langyosítsunk meg kb. 1 dl tejet és tegyünk bele egy kiskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt és tegyük félre, amíg fel nem fut. Ez alatt válasszuk szét a tojásokat és a lisztet tegyük bele egy nagy tálba.

Miután felfutott az élesztő öntsük a lisztre és adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A tojásoknak csak a sárgáját. Miután összegyúrtuk a tésztát pihentessük addig, amíg meg nem kel. Ez alatt a töltelék kényelmesen elkészíthető. Ehhez a tojásokat keverjük el a cukorral, majd a túróval is. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle négyzeteket, melyek közepébe tegyünk a töltelékből és hajtsuk rá a négy szélét. A házi túrós táskák tetejét tojással kenjük be a sütés előtt, majd 200 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt süssük meg.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014