Túrógombóc készítése házilag

A túrógombócot mindenki szereti. Azért is olyan népszerű, mert ez az édesség egyike azoknak, amelyeket az egészséges édességek közé sorolhatunk. A tejtermékek rendkívül fontos szerepet játszanak az egészséges táplálkozás kialakításában. A házilag készített túrógombóc egy kiadósabb leves, például gulyásleves után akár második fogásként is fogyasztható. Az elkészítése is rendkívül egyszerű, azonban néhány apró házi praktikával még finomabbá tehetjük ezt a mindenki által szeretett ételt.

Túrógombóc készítése házilag

Túrógombóc készítése házilag

A házilag készült túrógombóc hozzávalói: fél kg túró, 2 tojás, 1 bögre búzadara, olaj, zsemlemorzsa (főzés után a gombócok beforgatásához), só, valamint porcukor és tejföl a tálaláshoz. Nagyon fontos, hogy miután összekevertük a tésztát, minimum egy óra hosszáig pihentessük. A gombócokat mindig forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha a vízbe cseppentünk egy kis étolajat, akkor nem fognak a főzés közben összeragadni.

Érdemes először egy darabot kifőzni, mert akkor kiderül, hogy jó-e, esetleg túl kemény vagy puha. Ha nem sikerült megfelelőre a túrógombóc tésztája, akkor se essünk kétségbe, mert van rá megoldás házilag is! Ha túl puha a tészta és szétesett főzés közben, akkor tegyünk még bele búzadarát, ellenkező esetben túrót.

A túrógombócok akkor készültek el, miután felúsztak a forrásban lévő víz tetejére. Házilag érdemes több tésztát készíteni, mint amennyire szükségünk van, mert gombócokká formálva lefagyaszthatjuk, így legközelebb sokkal rövidebb idő alatt készülünk el ezzel a finomsággal.

  
Iktatva: Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013