Petárda házilag

A szilveszterhez szorosan hozzátartozik a petárda használata. A petárda házilag is elkészíthető, de igényel némi türelmet és pontosságot. Gyerekeknek nem ajánljuk, hogy szülői felügyelet nélkül készítsenek petárdát.

A petárda házilag való készítésénél az első és legfontosabb lépés, hogy beszerezzük az alapanyagokat. Szükségünk lesz erős papírra, csillagszóróra valamint gyufaszálra. Fontos, hogy a petárdát soha ne használjuk lakásban, mindig kint, a szabadban, nyílt területen gyújtsuk meg. A papírt hajlítsuk tölcsérszerűen meg, így megkapjuk a petárda alakját. Ragasztóval rögzítsük. Ezután a csillagszóróról kaparjuk le azt a részt, amit meg szoktunk gyújtani, és ugyanígy a gyufa fejéről is. A kettőt keverjük össze, majd óvatosan töltsük bele a papírhengerbe.

Petárda házilag

Petárda házilag

Mikor beletöltöttük a hengerbe a gyúlékony port, akkor a végét egy papírzsebkendő segítségével tömjük el, hogy ne szóródjon ki belőle a por. Mielőtt eldobnánk, egyszerűen gyújtsuk meg a papírzsebkendőt. A petárda házilag nem mindig olcsóbb, mint ha megvennénk, de tudva azt, hogy a törvény bünteti a használatát, alaposan fontoljuk meg, hogy készítünk-e otthon.

A petárda házilag történő készítésénél legyünk arra tekintettel, hogy nem mindenki szereti a durrogását, így nem biztos, hogy a legjobb meglepetés lesz belőle. Inkább csak a szórakozás kedvéért ajánlott kísérletezni a petárda készítésével.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013