Forró csoki házilag

Egy pohár finom, meleg vagy forró csokit bárki – legyen az gyermek vagy felnőtt – bármikor szívesen elfogyaszt. Ha valaki diétázik az sem gond, mert léteznek diétás forró csoki receptek is. Amikor megkívánunk egy finom forró csokit, nem feltétlenül szükséges elmennünk a legközelebbi kávézóba, hiszen saját magunk is elkészíthetjük ízlésünk szerint otthon is.

Ahhoz, hogy forró csokit készítsünk házilag, szükségünk van a következő alapanyagokra: 2,5 deciliter 2,8%-os tejre, 2 teáskanál jó minőségű kakaóporra, 1 teáskanál cukorra (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukorra, kevés fahéjra és egy teáskanál étkezési keményítőre.

Forró csoki házilag

Forró csoki házilag

Amikor előkészítettük az alapanyagokat, a következőképpen állítjuk össze a forró csokit házilag. Először is összekeverjük a száraz alapanyagokat egy olyan edényben, amelyet majd a tűzhelyen melegíteni is tudunk. Miután összekevertük, a tűzhelyre tesszük melegedni a tejjel együtt.

Egy habverő segítségével folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd nagyon rövid ideig, körülbelül fél percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Akár kedvenc bögrénkbe is tölthetjük, és ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk. A diétázók kedvéért eláruljuk, hogy ők is könnyedén  ihatóvá változtathatják ezt az ínycsiklandó italt. Ha a diéta időszaka alatt kívánnák meg, akkor egyszerűen zsírszegény tejet használjanak és hagyják el a tetejéről a tejszínhabot. Ha netán valakinek kedve támadt egy kis lazításhoz, készítsen forró csokit házilag egyszerűen és könnyedén, saját ízlésének megfelelően, otthonában.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014