Cikkek a(z) Felújítás és Otthon házilag kategóriából

Egy lakásfelújítás általában mindig tartalmazza a festést. Ha festeni szeretnénk egy nem egyenletes falfelületet, akkor előtte mindig le kell azt glettelnünk. A legnagyobb “falatnak” a fürdőszoba felújítása mondható mind anyagilag, mind a szükséges idő tekintetében. Számos olyan dolog adódhat, melyek elvégzését sokan egy szakmai bizonyítvány megszerzésének keretében tanulnak, azonban ez ne ijesszen el senkit attól, hogy amihez érzünk kellő affinitást, azt saját magunknak készítsük el.

Hasznos vízszigetelés házilag

Hasznos vízszigetelés házilag

A falak felvizeződése nagyon nagy probléma a családi házaknál, azonban nem reménytelen a helyzet. Sajnos nem olcsó mulatság az utólagos vízszigetelés, azonban a vízszigetelő anyag megvásárlása után mi magunknak házilag be tudjuk juttatni a falba, nem keveset spórolva ezzel a szakemberek munkadíján. A kivitelezés módja házilag a következő. Első lépésként… Tovább: Hasznos vízszigetelés házilag»

Olcsó meszelés házilag

Olcsó meszelés házilag

A meszelés az egyik legősibb falfestési módszer. A mai nagyon divatos festékekre sokszor mondják, hogy nem egészségesek, mert rengeteg adalékanyagot tartalmaznak. Meszelés során a fal természetes szellőzése megmarad, arról nem is beszélve, hogy a meszelés sokkal olcsóbb megoldás, mintha drága márkás falfestékeket vásárolnánk. Meszelni házilag sem nehéz, sőt mind a… Tovább: Olcsó meszelés házilag»

Ablaküveg gittelése házilag

Ablaküveg gittelése házilag

Az ablaküveget a keretbe gitt segítségével szokták rögzíteni. Akár új ablaküveg behelyezése, akár a régi gitt elhasználódása miatti kicserélése a cél, ahhoz, hogy megtudjuk milyen fajta gittet kell vásárolnunk először az ablakkeretet kell megnézni, hogy milyen anyagból készült. Az ablakkeret általában vagy fából, vagy fémből készült. Mindkét fajta keret esetében… Tovább: Ablaküveg gittelése házilag»

Akril fürdőkád felújítása házilag

Akril fürdőkád felújítása házilag

Egy új fürdőkádat megvenni nem olcsó mulatság, ráadásul a beépítéséhez is sokaknak szakembert kell hívniuk, ami még jobban megemeli a költségeket. Ha azonban bátrak vagyunk és nem sajnáljuk rá az időt, akkor házilag saját magunknak is felújíthatjuk a régi akril fürdőkádunkat sokkal kisebb anyagi ráfordítással. Az akrilkád házilag kivitelezett felújításához… Tovább: Akril fürdőkád felújítása házilag»

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Egy válaszfal házilagos beépítése sok esetben hasznos és szükséges lehet. A leggyakoribb esetek egyike, hogy szeretnének a gyerekek külön szobát, így az eddigi nagyobb alapterületű szobából két kisebbet szeretnénk csinálni. A válaszfal megépítése a legegyszerűbben gipszkartonból lehetséges, ezt akár házilag is könnyen kivitelezhetjük. A gipszkarton válaszfalak beépítéséhez nincsen szükség téglára… Tovább: Válaszfal építése gipszkartonból házilag»

Válaszfal építése téglából házilag

Válaszfal építése téglából házilag

Ha az jut eszünkbe, hogy válaszfalat építsünk házilag, akkor szinte mindenkinek először a gipszkarton fal beszerelése jut eszébe. Sokan azért szeretik ezt a megoldást, mert sokkal kisebb munkával, kosszal és rendetlenséggel jár mintha téglából készítenék el. Azonban a hátrányai is megvannak a tégla válaszfallal szemben. Sokkal kevésbé hangszigetel magában, így… Tovább: Válaszfal építése téglából házilag»

Tapétázás házilag

Tapétázás házilag

A tapétázás egy olyan művelet, amely elvégzéséhez nem kell feltétlenül szakember segítségét kérnünk, mert házilag is könnyen kivitelezhető. A legfontosabb feladat a tapétázandó fal megfelelő előkészítése. Ha volt már festve vagy volt rajta tapéta, akkor ezeket teljesen el kell távolítanunk. Ezután, alaposan le kell mosni a falat, hogy a rajta… Tovább: Tapétázás házilag»

Viaszfolt eltávolítása házilag

Viaszfolt eltávolítása házilag

A gyertya használata sokkal meghittebbé tesz az ünnepi étkezéseket,de ha csak lazítani szeretnénk, akkor is érdemes egyet meggyújtanunk. Számtalan változata kapható a boltokban, lehet már venni illatosítottakat is. Ez a módja a lakásillatosításnak házilag sokkal jobb, mint ha mesterséges légfrissítőket vásárolnánk. Ha a gyertya már nagyon leégett, akkor se dobjuk… Tovább: Viaszfolt eltávolítása házilag»

Pvc padló lerakása házilag

Pvc padló lerakása házilag

Praktikus megoldásként elsősorban lakásunkban – a fürdőszobában, az előszobában vagy a konyhában – alkalmazhatunk padlóburkolatként pvc padlót, amelyet lerakhatunk akár házilag is mi magunk. A kereskedelemben számos típusú, vastagságú és mintázatú pvc padló vásárolható. Kiválasztva a számunkra minden szempontból megfelelő pvc padlót, máris nekikezdhetünk házilag a lerakásához. Legelőször nagyon fontos,… Tovább: Pvc padló lerakása házilag»

Festékfolt eltávolítása házilag

Festékfolt eltávolítása házilag

Szobafestés után annak ellenére,hogy elővigyázatosan letakartunk mindent, előfordulhat, hogy festékfoltok maradnak a padlón, az alaküvegen vagy a különböző textíliákon. Mint mindennél itt is érvényes az elv, hogy jobb a bajt megelőzni. Azonban ha megtörtént drága boltban kapható vegyszerek helyett házilag is megpróbálkozhatunk a festékfoltok eltávolításával. A különböző felületekről különböző módokon,… Tovább: Festékfolt eltávolítása házilag»

Oldal 1 / 3123
Otthon házilag 2015