Cikkek a(z) Építkezés és Otthon házilag kategóriából

A lakásvásárlásnál jóval bonyolultabb egy teljesen új ház felépítése, azonban megvan az az előnye, hogy olyan nagyságú és beosztású lesz, amilyet mi szeretnénk. A építkezés során minden munkafolyamatot koordináljunk, ha van lehetőségünk segítsünk a mesterembereknek, így gyorsabban és olcsóbban ússzuk meg a munkálatokat. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy sokszor az elsőre bonyolultnak hangzó, eddig ismeretlen munkafázisok is kivitelezhetőek házilag is.

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Válaszfal építése gipszkartonból házilag

Egy válaszfal házilagos beépítése sok esetben hasznos és szükséges lehet. A leggyakoribb esetek egyike, hogy szeretnének a gyerekek külön szobát, így az eddigi nagyobb alapterületű szobából két kisebbet szeretnénk csinálni. A válaszfal megépítése a legegyszerűbben gipszkartonból lehetséges, ezt akár házilag is könnyen kivitelezhetjük. A gipszkarton válaszfalak beépítéséhez nincsen szükség téglára… Tovább: Válaszfal építése gipszkartonból házilag»

Válaszfal építése téglából házilag

Válaszfal építése téglából házilag

Ha az jut eszünkbe, hogy válaszfalat építsünk házilag, akkor szinte mindenkinek először a gipszkarton fal beszerelése jut eszébe. Sokan azért szeretik ezt a megoldást, mert sokkal kisebb munkával, kosszal és rendetlenséggel jár mintha téglából készítenék el. Azonban a hátrányai is megvannak a tégla válaszfallal szemben. Sokkal kevésbé hangszigetel magában, így… Tovább: Válaszfal építése téglából házilag»

Hangszigetelés házilag

Hangszigetelés házilag

Sok társasházi lakásban okoz problémát, hogy nem megfelelően szigetelnek a falak. Sok helyen minden, még a halkabb beszélgetések is beszűrődnek a lakásba. És ez fordítva is igaz, ami bent hangzik el, az is hallatszik kint. A másik igény lehet, ha hangszigetelésről beszélünk a lakáson belül egy-egy szoba, például a hálószobák… Tovább: Hangszigetelés házilag»

Játszótér házilag

Játszótér házilag

A gyerekek igénylik, hogy számukra is legyen egy elkülönített rész az udvaron. Alakítsunk ki nekik egy játszóteret. A játszótér házilag kialakítható akár készen vett játékszerekből is, de mi magunk is barkácsolhatunk, ha alkalmasnak érezzük erre magunkat. Nagyon fontos, hogy jól rögzítsük a játékszereket, nehogy valamelyik gyerek magára döntse.  A játszótér… Tovább: Játszótér házilag»

Házilag épített medence

Házilag épített medence

Egy hátsó kertből nem hiányozhat a nyári melegben felfrissülést nyújtó medence. A házilag épített medence lehet kör alakú, téglalap alakú vagy épp szabálytalan formájú. Bármelyiket választjuk, jó tudni, hogy a medencét a kert legmélyebb pontjára érdemes elhelyezni. Lehet kapni merev falú kész medencéket is, de amit mi készítünk, az igazán… Tovább: Házilag épített medence»

Kutyaház házilag

Kutyaház házilag

A házi kedvencnek is szükséges valami éjszakai menedék, ha a szabadban van. Erre lehet jó megoldás a kutyaház házilag készített változata. Igazán egyedi és divatos darabot készíthetünk, attól függően, hogy mennyire vagyunk kreatívak, vagy épp milyen a kézügyességünk.  A kutyaház házilag készíthető változatához mindenféle anyagot megtalálunk egy jó barkácsüzletben, és… Tovább: Kutyaház házilag»

Tyúkól készítése házilag

Tyúkól készítése házilag

A tyúkok nagyon hasznos háziállatok nemcsak húsukért, hanem az általuk tojt tojásért is. Fontos, hogy olyan éjszakai helyet alakítsunk ki nekik, ahol biztonságban lehetnek mindenféle ragadozóval szemben, és ahol esetleg még tojhatnak is. Mindig legyen zárható ajtó rajta, valamint a teteje vízhatlan réteggel legyen borítva. A tyúkól készítése házilag nem… Tovább: Tyúkól készítése házilag»

Tetőszigetelés házilag

Tetőszigetelés házilag

A legnagyobb terhet a családoknak a rezsiköltségek közül kétség kívül a téli időszakban a fűtésszámlák kifizetése jelenti. Mindenki szeretné a számlák végösszegét csökkenteni, azonban ennek érdekében egy kis anyagi ráfordításra lesz szükség. A legtöbb hő kétség kívül a családi házak tetején távozik, így a tető szigetelése nagyon fontos. Attól függően,… Tovább: Tetőszigetelés házilag»

Kémény építése házilag

Kémény építése házilag

Ha valaki építkezésbe kezd, akkor nem kerülheti el a kémény építését sem, melyet sokszor házilag szeretnénk megoldani. Ez alól kivételt képeznek az olyan épületek, melyek fűtése geotermikus úton lesz megoldva, azonban ez még manapság is csak egy csekély hányad, mivel az eljárás még elég drágának számít. Az természetes, hogy már… Tovább: Kémény építése házilag»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2015