Cikkek a(z) Kreatív és Otthon házilag kategóriából

Sokak hobbija, hogy házilag készítenek el különféle ajándékokat, használati tárgyakat, amelyeket egyébként meg lehet vásárolni a boltokban. A legjobb dolog az egészben

az, hogy sokszor olyan alapanyagokat tudunk felhasználni, amelyeket egyébként kidobnánk a kukába. Így amellett, hogy környezettudatosan élünk, a pénztárcánkat is

kímélni tudjuk. A legtöbb dolog gyerekekkel együtt is elkészíthető, így játékosan tudjuk őket fejleszteni, és emellett ajándékokat is készíthetünk például a nagymamák

részére.

Csillagos plafon készítése házilag

Csillagos plafon készítése házilag

Ha nem szeretnénk, hogy lámpaoltás után teljes sötétségben feküdjünk, akkor ennek a kiküszöbölésére egy jó megoldás lehet a csillagos plafon elkészítése házilag. Az eljárást főleg gyerekszobákba ajánljuk, hiszen a kicsik sokszor félnek a sötétben vagy egyszerűen csak nincsen kedvük aludni menni. Ha házilag csillagos plafont készítünk nekik, akkor talán könnyebben… Tovább: Csillagos plafon készítése házilag»

Színes papírtároló készítése házilag

Színes papírtároló készítése házilag

Sokan szeretik a rattan tároló rekeszeket, azonban ezek sajnos eléggé drágák. Hasonlót azonban nagyon könnyen teljesen ingyenes alapanyagból, nevezetesen újságpapírból is tudunk készíteni házilag. A házi papírtároló készítéséhez nem kell más csak kettő egyforma kartonlap, újságpapír, olló, hurkapálca és ragasztó. A kartonlap mérete egyezzen meg a készíteni kívánt tároló aljának… Tovább: Színes papírtároló készítése házilag»

Fürdőgolyó készítése házilag

Fürdőgolyó készítése házilag

Manapság egyre elterjedtebbek a fürdőgolyók vagy más néven fürdőbombák. A funkciójuk tulajdonképpen megegyeznek majdnem a fürdősóéval, de sokkal látványosabb a használatuk, mert vízbe téve, pezsegve oldódnak fel. A boltokban rendkívül sokféle méretben és illatban kaphatóak, azonban sajnos nem lehetünk benne biztosak, hogy nem tartalmaznak mesterséges anyagokat. Sokkal jobban tesszük, ha… Tovább: Fürdőgolyó készítése házilag»

Fürdősó készítése házilag

Fürdősó készítése házilag

A fürdősó használata nagyon közkedvelt azok körében, akik szeretnek egy nagy kád forró fürdőt venni. Sokkal kellemesebbé és lazítóbbá tudja tenni a fürdőzést, ha a vízbe fürdősót is teszünk a habfürdő használata mellett. Egy kicsit a tenger hangulatát tudja vissza hozni. A boltokban kapható fürdősók szépek, mert színesek, de sajnos… Tovább: Fürdősó készítése házilag»

Naptár házilag

Naptár házilag

Bár az üzletek polcain rengeteg féle naptár kapható, azért a naptár házilag készítve sokkal egyedibb. Használhatunk hozzá különleges papírt, vagy épp kedvenc fotónk is díszítheti. A lényeg úgyis az, hogy nekünk tetsző legyen a kész naptár. Az internetről több ezer naptár sablont tölthetünk le. Ebben az esetben megvan a naptár… Tovább: Naptár házilag»

Iránytű házilag

Iránytű házilag

Az iránytű egy nagyon hasznos tárgy, viszont nem elengedhetetlenül fontos, ha kirándulni indulunk. Az iránytű megmutatja az észak-dél irányokat, amely a föld mágneses hatására áll be a megfelelő helyzetbe. Vásárolhatunk készen üzletben használható iránytűt, viszont iránytűt házilag is készíthetünk. Ha gyerekekkel együtt készítjük, akkor maradandó élményt szerezhetünk vele a kicsiknek…. Tovább: Iránytű házilag»

Füstbomba házilag

Füstbomba házilag

Egy partit nagyon jól kiegészíthet, feldobhat egy füstbomba. A füstbomba nagyon látványos, szórakoztató kiegészítő, amelyet egy jó bulin érdemes kipróbálni. Füstbombát beszerezhetünk már készen is, ami nem túl olcsó dolog, ezért – ha már elég idősek vagyunk hozzá – készítsük el mi magunk a füstbombát házilag. Ha még nem vagyunk… Tovább: Füstbomba házilag»

Húsvéti tojások házilag

Húsvéti tojások házilag

Magyarlakta vidéken húsvét ünnepe nem is képzelhető el húsvéti tojás nélkül. Most már egyre több bolt polcain lehet kapni különböző kivitelezésű kész tojásokat, de ha kedvünk tartja, idén mi magunk is készíthetünk húsvéti tojásokat házilag. Amennyiben elszántak vagyunk, két megoldás között választhatunk. Az első, hogy kifújjuk a tojásokat, és úgy… Tovább: Húsvéti tojások házilag»

Húsvéti tojásfestés házilag

Húsvéti tojásfestés házilag

A húsvéti ünnepkör legizgalmasabb szokása a tojásfestés. Erre teljes mértékben igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Van, aki az egyszerű tojásokat kedveli, míg mások a díszített darabokat. A húsvéti tojásfestés házilag több technikával is lehetséges. Hogy melyiket választjuk, az csakis a saját ízlésünktől függ. A húsvéti tojásfestés házilag a legkönnyebben… Tovább: Húsvéti tojásfestés házilag»

Húsvéti kosár házilag

Húsvéti kosár házilag

Húsvétkor nagyon ötletes dolog a szép festett tojásokat egy kosárba rakni, majd innen kínálni meg a locsolókat. Húsvéti kosár házilag is készíthető, anélkül, hogy anyagilag megterhelő lenne. Alapnak a legjobb, ha egy kész fonott kosarat használunk, amit majd textillel vonunk be. A húsvéti kosár házilag egyik legkönnyebb formája, ha a… Tovább: Húsvéti kosár házilag»

Oldal 1 / 1312345...10...Utolsó »
Otthon házilag 2015