Cikkek a(z) Egészség és Otthon házilag kategóriából

A legtöbb embernek az első három kívánsága között biztosan szerepel, hogy “egészséges legyek”. Ha azonban valamilyen betegséget vagy elváltozást tapasztalunk a szervezetünkben, akkor nem feltétlenül kell rögtön az orvoshoz szaladnunk, a kisebb gondokat házi készítményekkel is tudjuk orvosolni. Ha a tünetek nem enyhülnek pár napon belül, akkor mindenképpen kérjük szakember segítségét.

Téli megfázás kezelése házilag

Téli megfázás kezelése házilag

A téli megfázást nagyon könnyen elkaphatunk télen, mikor az idő hűvös és le van gyengülve a szervezetünk. Már a kezdeti jeleket érdemes figyelembe venni, így a nagyobb baj kialakulását könnyen meg tudjuk előzni. Szerencsére számos házi praktika létezik a téli megfázás enyhítésére. A legtöbb alkalmazásához elég csak kimenni a kamránkba és jól körülnézni… Tovább: Téli megfázás kezelése házilag»

Illatos rózsavíz készítése házilag

Illatos rózsavíz készítése házilag

Az illatos rózsavíznek rendkívül sok jótékony hatása van, felhasználása nagyon széleskörű és házilag is könnyedén elkészíthető. Az illatos rózsavíz elkészítéséhez szedjünk a kertünkben egészséges rózsaszirmokat. Nagyon fontos, hogy vegyszermentesek legyenek, vagyis olyan helyről szerezzük be, ahol nem érte őket benzingőz. A rózsaszirmokon kívül egy edényre és desztillált vízre lesz még… Tovább: Illatos rózsavíz készítése házilag»

Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag

Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag

A fogyás elősegítéséhez a diéta mellett sokan használnak különböző fajtájú zsírégető krémeket. Ezeket azért tartják hasznosnak, mert az adott problémás területen, lokálisan fejtik ki a hatásukat. A combra, hasra kenve láthatóan feszesítik a bőrt, a narancsbőr pedig könnyebben tűnik el. Mint nagyon sok mindent a zsírégető krémeket is el lehet… Tovább: Gyömbéres zsírégető krém készítése házilag»

Csaláncsípés kezelése házilag

Csaláncsípés kezelése házilag

A csalánról először mindenkinek a kellemetlen csípése jut eszébe. Azonban nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy a csalán egy nagyon fontos gyógynövény, mely a házi gyógymódok egyik alapösszetevője. Vértisztító hatása általánosan ismert, ezért tea formájában nagyon ajánlott kúraszerűen a fogyasztása. A legjobb megoldás, ha a csalánt magunk gyűjtjük be ahelyett, hogy… Tovább: Csaláncsípés kezelése házilag»

Szúnyogriasztó készítése házilag

Szúnyogriasztó készítése házilag

Tavasztól őszig elég gyakran előfordul szúnyoginvázió. Nem mindenkit szeretnek, de akit igen az nagyon kellemetlen tud lenni. Csípéseik sokáig viszketnek, fájhat a helyük is, így ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkergessék őket. Ha nem akarunk boltban vásárolni vegyszerekkel teli szúnyogriasztót, akkor nyugodtan vessük be a házi szereket. A szúnyogok… Tovább: Szúnyogriasztó készítése házilag»

Korpásodás kezelése házilag

Korpásodás kezelése házilag

A korpásodás sokaknak gondot jelent, hiába vesznek erre készült szereket és samponokat. Amellett, hogy esztétikailag nem szép látvány, még viszket is, így kellemetlenséget is okoz a fejbőrnek. A korpásodás kezelésére szerencsére számos megoldás kínálkozik házilag is. A szódabikarbóna a sütésen kívül nagyon sok mindenre jó, így a korpásodásra is. Házilag… Tovább: Korpásodás kezelése házilag»

Rosacea kezelése házilag

Rosacea kezelése házilag

A rosacea mind a férfiakat, mind a nőket érinti egyaránt. Sajnos a betegség kialakulásának okát a szakemberek sem ismerik pontosan, így nagyon nehéz megelőzni a kialakulását. Ha olya az arcbőrünk, amely már fiatalkorban is könnyen kipirosodik, akkor érdemes néhány óvintézkedést betartani, nehogy elősegítsük a rosacea kialakulásának a valószínűségét. A kerülendő… Tovább: Rosacea kezelése házilag»

Páramentesítés házilag

Páramentesítés házilag

A pára sok gondot tud okozni a lakásban. A magas páratartalom okai között említhetjük például a szobában történő ruhaszárítást. A jól szigetelt lakásokban ahol nincsen megoldva a természetes szellőztetés, gyakran szembesülünk a problémával, hogy nagyon párás a levegő és ez sajnos penészesedéshez is vezethet. A pára ellen sokat tehetünk házilag… Tovább: Páramentesítés házilag»

Szájszag ellen házilag

Szájszag ellen házilag

A szájszag nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha közösségbe megyünk. A kialakulásának több oka lehet,legtöbb esetben az élelmiszerek baktériumok általi lebontása közben keletkeznek olyan anyagok, melyeknek szaga van. De ezen kívül számos más oka is lehet, melyek akár különböző betegségekre is utalhatnak. A szájszag okai között kereshető a rossz fog,… Tovább: Szájszag ellen házilag»

Égési sérülés kezelése házilag

Égési sérülés kezelése házilag

Égési sérüléseket sajnos nagyon könnyen szerezhet az ember. A leggyakrabban főzés vagy sütés közben keletkeznek égési sérülések a bőrünkön. Sokan nem is tudják, hogy a napégés is égési sérülésnek számít. Ha nincsen nagyon nagy baj, akkor ezeket a sérüléseket otthon, házilag is tudjuk kezelni. Ha azonban valami miatt magasabb fokú… Tovább: Égési sérülés kezelése házilag»

Oldal 1 / 1312345...10...Utolsó »
Otthon házilag 2015