Málnás isler készítése házilag

Az isler az egyik legkedveltebb és legfinomabb sütemények egyike. Ha szeretjük álljunk neki bátran otthon házilag is az elkészítéséhez. Senki nem állítja, hogy ez a legegyszerűbb sütemény, azonban a végeredmény megéri a fáradtságot. A házi isler készítése három lépésből áll. Elsőként meg kell sütnünk a tésztakorongokat majd össze kell ragasztanunk őket lekvárral és végül be kell vonnunk a házi islereket csokimázzal.

Málnás isler készítése házilag

Málnás isler készítése házilag

A tésztakorongok elkészítéséhez 10 dkg vajra, fele annyi porcukorra és dióra, 14 dkg lisztre és egy kis porcukorra lesz szükségünk. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük pihentetni. A házi isler tésztáját próbáljuk meg a lehető legrövidebb idő alatt összeállítani, mert ha sokáig formázzuk, akkor a nyújtásnál törni fog.

Negyed óra pihentetés után vegyük ki a házi isler tésztáját a hűtőből és nyújtsuk ki jó vékonyra. A tésztából szaggassunk korongokat, majd tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire. A sütéshez nem kell sok idő, elég maximum 15 perc, hiszen ha nagyon megpirítjuk a tésztát akkor kiszárad és nem lesz finom.

A tésztakorongok kihűlése után finom, lehetőleg házi málnalekvár segítségével ragasszunk össze kettőt-kettőt. Ezután pihentessük egy napig, majd jöhet a korongok bevonása, melyhez mindig magas kakaótartalmú étcsokit használjunk házilag. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd ha túl sűrű keverjünk el benne egy kis olajat. Ezután már nincsen más dolgunk, mint megforgatni benne a házi islereket és készen is vagyunk.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015