Csokis-mogyorós keksz házilag

Manapság egyre jobban előtérbe kerül az egészséges táplálkozás. És itt nemcsak a főételekre gondolhatunk, hanem a süteményekre is. Persze csodák nincsenek, így a mértéket minden esetben meg kell tartanunk. A boltokban rendkívül sok édesség kapható, ezek közül is a kekszek a legnépszerűbbek.

Csokis-mogyorós keksz házilag

Csokis-mogyorós keksz házilag

A legtöbbnek azonban egy kis átvariálással házilag rendkívül egészséges változata készíthető el. A következő receptet mindenkinek ajánljuk. A hozzávalók rendkívül egészségesek. A csoki felvidít minket, a mogyoró pedig rendkívül sok vitamint tartalmaz. Ehhez a kekszhez, hogy házilag elkészítsük bőven elegendő egy óra hossza. A hozzávalók is megtalálhatóak minden háztartásban.

Hozzávalók: 10 dkg sótlan mogyoró, 10 dkg kókuszzsír, 10 dkg édesítő, 1 db tojás, 9 dkg zabpehely, 13 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál kakaópor, fél zacskó sütőpor, egy csipet só, fél tábla étcsoki. Első lépésben pirítsuk meg a mogyorót házilag egy serpenyőben, ha nem pirítottat vettünk. A nedves összetevőket és a száraz összetevőket keverjük össze egy külön tálban, majd a zabpelyhes keveréket adjuk a vajashoz.

Ezután mehet bele a csoki és a mogyoró is. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd házilag formázzunk a masszából kis korongokat. Miután ezzel készen vagyunk. kb. 10-15 perc alatt süssük készre a csokis, mogyorós házi kekszünket. Frissen és másnap is ugyanolyan finom.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014