Húsvéti csokitojás házilag

A gyerekek nagy kedvence, a húsvéti csokitojás házilag is elkészíthető. Ha mi magunk készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy nem kap túl sok cukrot a gyerek, és minőségi csokiból készülhet a tojás. Választhatjuk azt a lehetőséget, hogy kézzel alakítjuk ki a formát, de akár azt is, hogy formába öntjük ki. Mindkét megoldás jó.

A húsvéti csokitojás házilag legegyszerűbben úgy készíthető el, ha minőségi, magas kakaótartalmú csokit olvasztunk föl, majd szilikon formákba öntjük. Ha egy kis különlegességet is szeretnénk a csokiba tenni, akkor a formát ne töltsük fel teljesen csokival, hanem csak kenjük ki, majd amikor megdermedt, a közepébe mogyorót helyezve két fél tojást olvasztott csokival ragasszunk össze.

Húsvéti csokitojás házilag

Húsvéti csokitojás házilag

A másik lehetőség az olvasztott csoki és tejszín kombinációja. A csokit olvasszuk föl, és a tejszínt forrósítsuk föl. Várjuk meg, míg langyos lesz mindkettő, majd óvatosan kavarjuk össze. Hagyjuk hűtőben dermedni, míg formázható nem lesz. Ezután a húsvéti csokitojás házilag kézzel készül: apró mozdulatokkal falatnyi csokitojásokat készíthetünk.

A húsvéti csokitojás házilag készítve minden gyerek kedvence lehet. Aki a mogyorósat kedveli, az keverhet bele azt, de a kókusz- vagy mazsolarajongók is készíthetnek maguknak igazi különlegességet. Kész csokitojásból is készülhet meglepetés. Forró késsel a tojás tetejét óvatosan vágjuk le, töltsük meg gumicukorral, majd rakjuk vissza a tojás kalapját.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014