Folyékony szappan házilag

A szappan azon tisztálkodási eszközök közé tartozik, amelyet nap mint nap használunk. Nagyon sok fajtája ismeretes, egyik illatosabb, mint a másik. Van, akinek a bőre allergiás egyes alapanyagokra, amelyeket a különféle szappantípusok tartalmaznak. Éppen ezért ajánlatos kitapasztalni a nekünk megfelelő szappant.

A leghigiénikusabb szappantípus köztudottan a folyékony szappan, mivel szinte nem is kell érintkezni vele, és máris használhatjuk. Így nem vagyunk kitéve a különféle fertőzéseknek, amelyeket elkaphatnánk például egy közhelyen. Készíthetünk házilag is folyékony szappant, mondjuk a kedvenc szappanaink maradványaiból.

Folyékony szappan házilag

Folyékony szappan házilag

Gyűjtsünk össze minél több általunk elhasznált szappandarabkákat, majd reszeljük le őket egy egyszerű reszelőn. Ezután öntsük fel egy kis desztillált vízzel, majd forraljuk fel. Ha már elolvadtak a szappandarabkák, tehetünk némi ételszínezéket bele, hogy kellemes színe legyen. Önthetünk hozzá egy kevés olívaolajat is, hogy ne szárítsa a bőrünket. Ahhoz, hogy a házilag készített folyékony szappanunknak általunk kedvelt illata legyen, tehetünk illóolajat is a folyadékhoz.

Miután már színe és illata is van a házilag készített szappanunknak, keverjünk egy kevés szódabikarbónát is hozzá, hogy kapjunk egy kicsit sűrűbb folyadékot, folyékony szappan állagú anyagot. Ezután hagyjuk kihűlni szappanunkat. Miután kihűlt, töltsük szappanadagoló üvegben és már használhatjuk is kedvünk szerint a házilag készített szappant.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014