Finom fagyi készítése házilag

A bolti fagylaltok minősége évről-évre romlik. Ez a tény sokakat arra ösztönöz, hogy házilag készítsék el a nyári nyalánkságokat a családnak. A legtöbb fagyi alapanyaga a tejszínhab. Érdemes 20%-os alapanyaggal dolgoznunk, mert ennek elegendően nagy a zsírtartalma ahhoz, hogy kemény habot tudjunk belőle verni. A házilag készített fagyival vendégeink körében is osztatlan sikert fogunk aratni.

Házilag készített vanília fagyi:
4 tojás
2 dl habtejszín (ennél a receptnél nem kell felverni)
3 dl tej
10 deka kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapargatott belseje

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájukat a kétféle cukorral kikeverjük. Ezután hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Ezután lassan olyan sűrűségűre főzzük, mintha pudingot készítenénk, majd szabad levegőn kihűtjük. Ezután mélyhűtőbe tesszük, de félóránként átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon meg.

Fagyi

Fagyi

Házilag készített gyümölcsös fagyi:
5 dl habtejszín
3 evőkanál jó minőségű méz
gyümölcsök ízlés szerint
fahéj

A tejszínt verjük addig, míg kemény habot nem kapunk. Ha leves gyümölcsökkel dolgozunk csavarjuk ki a levüket egy külön tálba. Ha almát választunk azt először reszeljük le, és akkor annak is ki lehet a levét nyomkodni. Az így kapott léhez, héj nélküli gyümölcsöket kockázzunk. A gyümölcsléhez adjuk hozzá a mézet, majd egy kis fahéjkivonatot csepegtessünk bele. A gyümölcsös keveréket óvatosan forgassuk bele a tejszínhabba, majd a vaníliafagyihoz hasonló módon kell lefagyasztanunk.

  
Iktatva: Receptek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012