Csalántea készítése házilag

A teák fogyasztása köztudottan jó közérzetet és hangulatot teremt. Ha gyümölcsteákat fogyasztunk azokat legtöbbször az íze miatt tesszük. Ha azonban valamilyen betegséggel küszködünk, akkor hasznos lehet a különböző házilag készített gyógyteák fogyasztása. Be kell vallani, hogy az ízük sokszor nem a legjobb, azonban a hatásukért megéri fogyasztani őket.

Csalántea készítése házilag

Csalántea készítése házilag

A csalántea gyógyhatása rendkívül széleskörű, készítése házilag egyáltalán nem bonyolult. A legtöbben méregtelenítő szerként tartják számon és emiatt fogyasztják a házilag készült csalánteát. Mivel jól méregtelenít, fogyasztása azoknak is kifejezetten ajánlott, akiknél a vesekő kialakulása fokozottabb veszélyt jelent. Mivel túladagolható be kel tartani a fogyasztási javaslatokat. Maximum fél évig szabad inni, és a napi másfél litert nem szabad túllépni.

A késztése házilag a következőképpen zajlik. Boltban is vásárolhatunk szárított csalánlevelet, azonban a legjobb ha magunknak készítjük el. Tavasszal, kora nyár elején szedjük le a csalánról a friss leveleket, majd száraz tiszta helyen terítsük ki őket. Várjuk meg míg teljesen kiszáradnak, majd a legjobb ha egy vászonzacskóban tároljuk őket.

A csalántea készítéséhez házilag forraljunk fel vizet. Egy liter vízhez körülbelül egy maréknyit adjunk majd hagyjuk állni körülbelül 5-6 percig a forró vízben. Ha eltelt ez az idő, akkor szűrjük le a főzetet, majd ízesítsük tetszés szerint citrommal vagy mézzel.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014