Takaró házilag

Nagyobb gyerekeknek vagy barátnőnknek kitűnő választás lehet az ajándékba házilag készített takaró. A takaró készülhet nagyon sokféle anyagból, függően attól, hogy nyári vagy téli takarót szeretnénk készíteni. Az úgynevezett patchwork takarók talán a legnépszerűbbek.

A takaró házilag a patchwork stílussal igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. Szükséges hozzá egy varrógép és némi kézügyesség. A patchwork lényege a foltvarrás. Akár régi megmaradt anyagdarabokat is összevarrhatunk, hisz pont attól lesz egyedi. Használhatunk hozzá mindenféle maradék anyagot. Lehet az egy régi pulóver, egy párnahuzat, vagy épp a régi megunt takarót is szétvághatjuk. A lényeg az, hogy egyforma kockákat vágjunk ki belőlük, majd azokat varrjuk össze. Rá is varrhatjuk a megajándékozott nevét vagy valami kedves szót, ami majd ránk emlékezteti.

Takaró házilag

Takaró házilag

Takarót házilag akár köthetünk vagy horgolhatunk is, ám ezek sokkal időigényesebbek, és kézügyességet is igényelnek, de ha már készen van, akkor biztos sikert arathatunk vele.

Egy régi takarót akár fel is újíthatunk. A régi takaróra varrjunk különböző figurákat, vagy vasaljunk rá matricákat, és máris egy új takarót adhatunk ajándékba. Jó ötlet, ha a kedvenc mesefigurának vagy egy kedvenc színész fotójának matricáját vasaljuk rá. Takarót házilag nem csak anyagi megfontolásból érdemes készíteni, hanem azért is, mert ily módon megelőzhetjük, hogy ugyanolyan takarója legyen a megajándékozottnak, mint például nekünk.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013