Tündér jelmez készítése házilag

Farsang idején a kislányok egyik kedvence szereplője a tündér. A tündér jelmez készítése házilag nem tartozik a legkönnyebben előállítható jelmezek közé. Kell tudjunk hozzá szabni-varrni, valamint szükséges hozzá nagyobb mennyiségű anyag is, hisz a szoknyarész akkor lesz igazán szép, ha több réteg anyag is kerül bele.

Legjobb, ha a tündér jelmez készítését házilag a szoknya megvarrásával kezdjük. Lényeges, hogy tüllből vagy organzából készítsük. Több réteg anyagot kell összevarrnunk ahhoz, hogy igazán tündéres legyen az összhatás. Legcélszerűbb, ha rózsasín vagy lila anyagot használunk hozzá. Természetesen a csillogás nem maradhat el egy igazi tündér jelmezről.

Tündér jelmez készítése házilag

Tündér jelmez készítése házilag

Ha készen van a szoknya, felvarrhatjuk egy kész blúzra is, de megvarrhatjuk hozzá mi magunk a felsőt is. A tündér jelmez készítése házilag a szárnyak elkészítésével folytatódik. Ezeket, akárcsak a pillangóét, egy sablon alapján szabjuk ki és varrjuk meg, majd egy erős drótra erősítsük fel. Erre a célra is legjobb anyag a tüll.

A tündér jelmez készítése házilag viszonylag sok időt vesz fel, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Ahhoz, hogy igazán szép legyen, fontos, hogy kellően sok anyag legyen benne, és szép legyen a kidolgozása is. Épp ezért olyan anyukáknak ajánlott az elkészítése, akik szeretnek és ügyesen tudnak is varrni.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014