Téli megfázás kezelése házilag

A téli megfázást nagyon könnyen elkaphatunk télen, mikor az idő hűvös és le van gyengülve a szervezetünk. Már a kezdeti jeleket érdemes figyelembe venni, így a nagyobb baj kialakulását könnyen meg tudjuk előzni. Szerencsére számos házi praktika létezik a téli megfázás enyhítésére. A legtöbb alkalmazásához elég csak kimenni a kamránkba és jól körülnézni és már meg is találtuk a megfelelő alapanyagokat a meghűlés és a megfázás házilag való kezeléséhez.

Téli megfázás kezelése házilag

Téli megfázás kezelése házilag

Ha a tormára, a gyömbérre, az erős paprikára vagy a hagymára gondolunk, akkor mindegyik esetében egy nagyon karakteres íz jut eszünkbe. Ezek az ízek segíthetnek nekünk a téli megfázás kezelésében. A torma a szervezetben levő gyulladást segít enyhíteni, ezáltal léphetünk a gyógyulás útjára. A gyömbér javítja az immunrendszerünket, ezáltal ellenállóbbá tesz a vírusokkal szemben is. A gyömbér fogyasztása karakteres íze és a hatékonysága növelése miatt mézzel és citrommal ajánlott.

Az erős paprika az arcüregben felgyülemlett dugulások enyhítésére szolgál, ezáltal enyhíti a téli megfázással töltött napok kellemetlenségeit. Ha a vöröshagymát vetjük be házilag a meghűlésre vagy a megfázásra, akkor az erős paprika alkalmazásánál jelentkező kedvező hatásokat érhetjük el.

Házilag nagyon elterjedt a téli megfázás esetén a húsleves fogyasztása. Ez egyrészről erősíti a legyengült szervezetet, másrészről rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek a betegség miatt kiürülhettek a szervezetből.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015