Táska házilag

A mondás úgy tartja, hogy egy nőnek soha nem lehet elég táskája. Pont ezért lehet jó ajándék egy táska házilag készítve. Ahhoz, hogy igazán szép darabok kerülhessenek ki kezünk alól, szükségünk lesz némi gyakorlatra, de az első három darabot nyugodtan megtarthatjuk magunknak.

A táska házilag többféleképpen is elkészíthető. Mostanában nagyon divatosak a nadrágból készült darabok. Talán ezt a legkönnyebb elkészíteni, hisz egy nadrág szárát kell levágnunk pont a lába köze varrásánál, majd a szárakat kell összevarrnunk. A derékrészre fület kell még varrnunk, amit a legkönnyebb, ha a megmaradt szárból készítünk el. Az övtartóba díszítésként akár selyemszalagot is fűzhetünk. Nagyon egyszerű, viszonylag gyorsan megvan, és ha van otthon néhány megunt vagy kinőtt nadrág, akkor az alapanyagért sem kell pénzt adnunk.

Táska házilag

Táska házilag

Az interneten vagy kézimunkás folyóiratokban rengeteg könnyen kiszabható modellt találhatunk, amiből könnyedén kiválaszthatjuk a nekünk tetsző modellt. A táska házilag szinte bármilyen anyagból elkészülhet, legyen az erős vászon vagy épp könnyű selyem. Alapanyagért legjobb, ha turkálókba megyünk.

A táska házilag készített változata praktikus ajándék, hisz nem valami polcra feltehető csodát adunk ajándékba, amiről időnként letörlik a port, hanem egy használható ajándékot. Sok esetben jobban is örülnek egy ilyen ajándéknak a megajándékozottak.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013