Szeplőhalványítás házilag

Szeplők főleg a világosabb bőrű embereken figyelhetőek meg. Sokan szeretik a szeplőiket, azonban sokan vannak olyanok is akik nem tudnak velük megbékélni. Sajnos teljesen eltüntetni nem lehet őket, azonban vannak hagyományos házi módszerek arra vonatkozóan, melyek egy kicsit halványabbá teszik a nem szeretett szeplőket.

Szeplőhalványítás házilag

Szeplőhalványítás házilag

A halványításra kizárólag házi megoldásokat javasolunk, mert ezek színezés és tartósítószer mentesek, valamint nem tartalmaznak semmilyen mesterséges anyagot sem. Egy nagyon egyszerű házi szer, melyet könnyen el tudunk otthon is készíteni a gyermekláncfűs arclemosó. Az elkészítéséhez a növényt a legjobb, ha frissen szedjük, például a kertben, ahonnan biztosan tudjuk, hogy szennyeződésmentesen és tisztán tudjuk beszerezni.

Ha erre nincsen lehetőségünk, akkor marad a boltokban kapható szárított növény felhasználása. A házi arclemosó elkészítésének menete nagyon egyszerű. A gyűjtött vagy vásárolt növényeket forrázzuk le vízzel, majd jó fél óráig hagyjuk állni. Az idő eltelte után szűrjük le és öntsük sötét nem átlátszó üvegbe. Ezt a házi főzetet alkalmazzuk minden reggel és este a mosakodás után.

Természetesen eltüntetni ez sem fogja a szeplőket, de a halványításukban mindenképpen tud segíteni. Másik házi módszer lehet a szeplők ellen a kövirózsás szappan. Az otthoni natúr szappankészítés lépéseit követve, egy kis kövirózsával kiegészítve hatékony házi szert kaphatunk, mely a szeplők halványításában a segítségünkre lehet.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015