Szemránckrém készítése házilag

Ha szeretnénk magunknak csinálni otthon, házilag szemránckrémet, akkor erre megvan a lehetőségünk a költséges és sok esetben vegyi anyagokat tartalmazó bolti szemránckrémek helyett. A házilag készített szemránckrém alapja több olaj keveréke. Ezeket természetes anyagok egytől egyig, ezért nem tartalmaznak káros összetevőket.

Szemránckrém készítése házilag

Szemránckrém készítése házilag

Az összetevők:
-    4 teáskanál jojobaolaj (körülbelül 20 ml)
-    2 teáskanál mandulaolaj (kb 10 ml)
-    2 teáskanál szőlőmag olaj (kb 10 ml)
-    1 teáskanál avokádóolaj (kb 5 ml)
-    1 teáskanál dióolaj (kb 5 ml)
-    5 csepp levendula illóolaj
-    3 csepp kék kamilla olaj
-    2 csepp rózsa olaj
Ehhez még kell 1 kapszula E-vitamin, ezt bármely patikában be lehet szerezni. Az E-vitamin tartósítószerként és bőrápolóként is kiváló.) Az olajokat egy nagyon jól kimosott, fertőtlenített 50 ml-es kis tégelyben a felsorolás sorrendjében össze kell keverni, majd az E-vitamin zselatin kapszulát (200 mg-os) ki kell szúrni egy tűvel és a benne lévő olajat szintén beleengedni a keverékbe.  A házilag készült szemránckrém készítésének utolsó lépése az illóolajok cseppenkénti becsepegtetése.

Az így készült krémet reggel és este tiszta ujjal, körkörös mozdulattal érdemes a szem köré kenni. Kezdésként lehet egy egyszerűbb verziót is használni, ekkor csak mandulaolaj (15 ml), szőlőmag olaj (5ml), 3 csepp levendula és 2 csepp citrom kerül bele. A szemránckrém használatát 25-30éves kor között érdemes elkezdeni. Igaz ekkor még nem látszanak a ráncok, de megelőzésnek kiváló ez a házilag készített krém.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013