Szúnyogriasztó készítése házilag

Tavasztól őszig elég gyakran előfordul szúnyoginvázió. Nem mindenkit szeretnek, de akit igen az nagyon kellemetlen tud lenni. Csípéseik sokáig viszketnek, fájhat a helyük is, így ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkergessék őket. Ha nem akarunk boltban vásárolni vegyszerekkel teli szúnyogriasztót, akkor nyugodtan vessük be a házi szereket.

Szúnyogriasztó készítése házilag

Szúnyogriasztó készítése házilag

A szúnyogok bizonyos szagokra nagyon érzékenyek, így a számukra kellemetlen aromák segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük házilag is. A leghatásosabbak közé a citromfű, a levendula, a borsmenta és a bazsalikom tartozik. Egyik megoldás, hogy a belőlük készült illó olajokat elpárologtatjuk. Ezt nemcsak a szobában érdemes kipróbálni, a teraszon is hatásos lehet.

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha cserépbe ültetjük a fent említett növényeket. Így amellett, hogy házilag termesztett fűszernövényeket fogyaszthatunk, így is hatásos lehet az illatuk a szúnyogok távoltartásában. Ha táborozni szeretnénk menni és eközben távol tartani a szúnyogokat készíthetünk otthon különböző keverékeket, melyeket könnyedén magunkkal vihetünk.

Az egyik ilyen alapanyaga a mandula, melyet mandula olaj formájában szerezzünk be. Azonos arányban keverjünk össze mandulaolajat és aloe vera gélt, majd csepegtessünk bele citromillatot is. Akiket nem zavar az alkohol illata, készíthet házilag vodka alapú keveréket is. Egy deciliter vodkába csepegtessünk borsmenta és citrom illóolajat, és ezt vigyük magunkkal egy kis üvegben a szúnyogok ellen.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014