Szájszag ellen házilag

A szájszag nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha közösségbe megyünk. A kialakulásának több oka lehet,legtöbb esetben az élelmiszerek baktériumok általi lebontása közben keletkeznek olyan anyagok, melyeknek szaga van. De ezen kívül számos más oka is lehet, melyek akár különböző betegségekre is utalhatnak. A szájszag okai között kereshető a rossz fog, a nem megfelelő szájhigiénia vagy akár a szájpenész is.

Szájszag ellen házilag

Szájszag ellen házilag

Szerencsére a szájszag ellen számos praktika létezik házilag, azonban meg kell jegyeznünk, hogy ezek jó részben csak a tüneteket enyhítik, a probléma gyökerét nem oldják meg. A borsmenta kellemes illatú növény teaként sokan fogyasztják. Ha házilag szeretnénk alkalmazni a szájszag ellen, akkor vásároljunk borsmentaolajat és tegyünk pár cseppet belőle a nyelvünkre.

A borsmenta nem csak a kellemetlen szájszagot tünteti el, hanem a szájban lévő baktériumokat is. Ha a szájszag valamilyen ételtől alakult ki, például fokhagymát fogyasztottunk, akkor utána házilag a legjobb megoldás, ha egy másik növényt rágcsálunk el. Megoldás lehet ilyen esetekben a petrezselyem, a szegfűszeg vagy az édeskömény fogyasztása. Ezekből akár szájöblögetőt is készíthetünk házilag.

Forrásban lévő vízbe tegyünk belőlük, majd pár perc forralás, szűrés és a főzet kihűlése után már öblögethetünk is. A házilag főzött zöld tea fogyasztása amellett, hogy hatásos a szájszag eltüntetésében a fogakat is védi, mert elpusztítja a káros baktériumokat.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014