Rovar és légycsapda készítése házilag

A rovarok és a legyek leggyakrabban a tavasztól őszig tartó időszakban keserítik meg az életünket, mikor szeretünk a szabadban tartózkodni. Sokan szeretnek a házon kívül grillezni vagy szalonnát sütni, fürdeni. Amikor étel van a szabadban, megrohamoznak minket a nem kívánt repülő rovarok. Rovar és légycsapdát nagyon sok változatban kaphatunk a boltokban, azonban ha nem akarunk kiadni sok pénzt rá, akkor az elvet lemásolva házilag is elkészíthetjük a saját rovar és légycsapdánkat.

Rovar és légycsapda készítése házilag

Rovar és légycsapda készítése házilag

A fentieken túlmenően a házilag készített rovar és légycsapdák környezetbarátok is, hiszen PET palackot használunk újra. A rovar és légycsapda elkészítéséhez nem lesz sok mindenre szükségünk, megtalálhatóak az alapanyagok minden háztartásban. Egy kiürült két literes ásványvizes palack, víz és cukor kell és már készíthetjük is a házi csapdát.

Első lépésben egy éles késsel vágjuk ketté körülbelül a felénél keresztben a palackot, majd vegyük le róla a kupakot. A felső részét fejjel lefelé fordítsuk bele az aljába. A palackba töltsünk bele egy kis vizet, melyben előre elkevertünk cukrot. A biztosabb hatás érdekében erjedt gyümölcsöket is tehetünk bele, így még vonzóbb lesz a rovarok számára. Ilyen egyszerűen, már készen is van a házi csapda, mesterséges vegyszerek nélkül. Amire fontos odafigyelni, hogy a palack felső része úgy legyen beleállítva az aljába, hogy ne érjen hozzá az aljában levő vízhez.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015