Palacsinta készítése házilag

A palacsintát mindenki szereti. Sokan mégsem szeretik házilag sütni, mert félnek, hogy csomós lesz a tészta és nem úgy sikerül, ahogyan szeretnék. Sok apró házi praktika létezik azonban arra, hogy tökéletes palacsintát tudjunk készíteni a családnak. Ha mégsem sikerül tökéletesre, akkor sem kell megijedni, mert olyan még nem volt, hogy ne fogyott volna el.

Palacsinta készítése házilag

Palacsinta készítése házilag

Ha a tészta csomós lett, akkor egyszerűen szűrjük le a masszát. A tésztát sokkal könnyebbé tehetjük, ha szódavizet, sört vagy felvert tojásfehérjét teszünk a tésztába. Vigyázzunk, hogy sör csak akkor kerüljön bele, ha gyermekek nem fognak fogyasztani belőle. Ha a tésztába pár evőkanál étolajat is belekeverünk, akkor a sütésnél a palacsinta tésztája nem fogja magába szívni a zsiradékot. A házi palacsintatésztába ne tegyünk cukrot, mert a sütésnél akkor könnyebben leragad. A tészta magában is finom, ezen kívül a töltelékbe egyébként is kerülni fog cukor.

Az étolajat mindig jól forrósítsuk fel, hogy könnyebb legyen sütni a házi palacsintatésztát. A serpenyőbe adagolást sokan merőkanállal végzik. Ez azonban nem mindig könnyű. Sokszor melléfolyik a tészta, és nem sikerül mindig egyenletes mennyiséget a serpenyőbe adagolnunk. Erre egy jó megoldás lehet, ha a palacsintatésztát kiürült étolajos flakonba töltjük bele. Ha a tésztát állni hagyjuk, besűrűsödik. Ezért ha az adag felét később kívánjuk kisütni, akkor a sütés előtt vízzel vagy tejjel fel kell hígítanunk a tésztát.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013