Pakolás száraz hajra házilag

Egy nő nagyon kétségbe tud esni, ha a haja száraz. Mindent kipróbál, mindent megvesz, mindent felken, csak épp a haja állapota javuljon. Kevesen gondolnak arra, hogy pakolás száraz hajra házilag is készíthető. Nem nagy dolog, gyorsan megy, és biztosak lehetünk abban, hogy a hatás nem marad el.

A pakolásnak száraz hajra házilag készített változatának alapja az olaj. A legjobb a ricinusolaj. A patikákban beszerezhető, és nem túl drága. A már megvásárolt ricinusolajhoz kavarjunk pár csepp citromlét, majd alaposan rázzuk vagy keverjük össze. Ezt akár ecset segítségével is felvihetjük a hajunkra. Inkább csak a haj végére kenjük, ha a töve nem száraz. Pár óráig hagyjuk állni. Még hatásosabb, ha teszünk rá egy úszósapkát, vagy valami műanyaggal befedjük. Körbe tekerhetjük törölközővel is.

Pakolás száraz hajra házilag

Pakolás száraz hajra házilag

Mikor már állt eleget a pakolás száraz hajra házilag készített változata, akkor langyos, nem túl meleg vízzel és samponnal egyszerűen mossuk ki a hajunkból. A másik megoldás az olívaolaj önmagában. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így nem csak a szárazságot kezeli, de táplálja is a hajat.

Bármelyikből is készítjük a pakolást száraz hajra házilag, a lényeg az, hogy legyen ideje hatni. Minimum félóra a hatóideje. Utána már csak egy kis fésüléskönnyítő balzsam szükséges a hajnak.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Hozzászólások

  1. csorba alexandra szerint:

    Engem az érdekelne hogy mit csináljak a hajammal hogy ne legyen száraz?Ki lett szőkitve és egyszerűen olyan mint a “drót kefe”.
    előre is köszönöm a választ

Otthon házilag 2013