Cikkek a(z) Szórakozás és Otthon házilag kategóriából

A mai világban a legtöbb ember ha ki szeretne kapcsolódni, elektronikai termékek használatával teszi azt. Egy kis barkácsolással könnyen sok pénzt tudunk megtakarítani, ezen eszközökhöz tartozó kiegészítők házilag történő elkészítésével. Gondoljunk csak arra, hogy a wifi antenna segítségével egy internet előfizetéssel is tudunk többen egyszerre netezni az otthonunkban. A tévézéshez sem feltétlenül kell drága csatornákra előfizetnünk, helyette készíthetünk házilag antennát megunknak.

Buborék házilag

Buborék házilag

A gyerekek örök kedvence a buborékfújó. Nagyon jókat lehet kapni a boltokban is, de viszonylag drágán. Buborék házilag is készíthető, sokkal olcsóbban és nagyobb mennyiségben, így akár egész nap fújhatják a kis lurkók. Szükséges hozzá egy olyan edény, amelyben össze tudjuk kavarni a hozzávalókat, és egy kis tálka, amibe kitölthetünk… Tovább: Buborék házilag»

Szeszes italok felszolgálása házilag

Szeszes italok felszolgálása házilag

Ha vendégeket várunk, akkor általában csak az a kérdés merül fel, hogy mit főzzünk. Legyen-e előétel, mi legyen a leves, legyen-e többféle második fogás? Mi legyen a desszert? Az ételekhez hasonlóan azonban legalább annyira fontos szerepet töltenek be az italok is egy ilyen vendégség során. Sokan azt mondják, hogy nem… Tovább: Szeszes italok felszolgálása házilag»

Nyúlketrec készítése házilag

Nyúlketrec készítése házilag

Mielőtt nyúlketrec építéséhez fognánk érdemes a fajtákat külön válogatni és méret szerint építeni nekik ketrecet. A kicsi méretű nyúlfajtáknak (törpe lógó fülű, holland törpe, stb) 76 cm hosszú és 60 cm széles ketrecet érdemes, a közepes méretűeknek (csincsilla, holland és angol fajtákhoz) 100 cm hosszú és 60 cm széles ketrecet… Tovább: Nyúlketrec készítése házilag»

Fémkereső készítése házilag

Fémkereső készítése házilag

A fémkeresőt otthoni, hobbicélra vagy ipari célra szokták használni. Az előbbi  szórakozásra, fémtárgyak sportból való keresgélésére szolgál legtöbbször, de szoktak vele felújítások előtt csöveket, vezetékeket keresni a földben és a falakban is. A fémkereső működésének lényege, hogy fém közelségekor a fémdetektor induktivitása megváltozik, viszont ez annyira gyenge jelet bocsát ki,… Tovább: Fémkereső készítése házilag»

Könyvkötés házilag – fűzéses technika

Könyvkötés házilag – fűzéses technika

Minden háztartásban vannak olyan könyvek, amelyek kisebb vagy nagyobb mértékben szétestek a használat során. Sokan szeretnék ezeket a könyveket újra a régi formájukban látni. Az interneten számos könyvkötő hirdeti magát, hogy házilag vállalja egy-egy könyv újrakötését, azonban munkájuk ára sokszor túlzónak tűnhet. Felvetődhet bennünk a kérdés, hogy mi magunknak is el… Tovább: Könyvkötés házilag – fűzéses technika»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2013