Cikkek a(z) Műszaki és Otthon házilag kategóriából

Műszaki eszközök nélkül a mai ember élete elképzelhetetlen. Mivel ezek általában nagyon drágák és sok kiegészítőt kell megvásárolnunk hozzá, jogosan fogalmazódik meg bennünk az igény, hogy ezekből is lehetőleg házilag állítsunk elő annyit, amennyit csak tudunk. Magát az alapkészüléket általában meg kell vásárolnunk, de egy kis utánajárással sok kiegészítőt, például a televízióhoz szobaantennát könnyedén el tudunk magunknak is készíteni otthon is.

Gumiabroncs ápolása házilag

Gumiabroncs ápolása házilag

A gumiabroncsok ápolása minden felelős autótulajdonos számára kötelező feladat. A gumiabroncsok ápolására akkor kell sort keríteni, amikor megtörténik a leszerelésük. Ősz végén a nyári gumikat télire cseréltetjük vagy aki gyakorlottabb lecseréli magának házilag, és a leszerelt gumiabroncsokat tárolnunk és kezelnünk kell. A kezelés történhet házilag vagy akár szakember segítségével is…. Tovább: Gumiabroncs ápolása házilag»

Műszerfal tisztítása házilag

Műszerfal tisztítása házilag

Akinek van autója az tudja, hogy rengeteg dologra oda kell figyelni vele kapcsolatban. A rendszeres szervizeltetések és karban tartások mellett nagyon fontos, hogy a belsejét is megfelelően tisztán és ápoltan tartsuk. Az ülések huzatainak megóvása mellett az egyik legszembetűnőbb dolog, ha valaki beül egy autóba az a műszerfal ápoltsága. Ezt… Tovább: Műszerfal tisztítása házilag»

Számítógép hűtése otthon – ventillátor készítés házilag

Számítógép hűtése otthon – ventillátor készítés házilag

Mind a laptop, mind az asztali számítógép tökéletes működéséhez elengedhetetlen a hűtés. Erre nem csak a nyári forróságban érdemes odafigyelni, hiszen a hűtés, és a hasonlóan fontos takarítás hiányában a gép egyre zajosabb lesz, teljesítménycsökkenés is tapasztalható, sőt, akár a végleges károsodással is számolnunk kell. Amennyiben nagy teljesítményű géppel rendelkezünk,… Tovább: Számítógép hűtése otthon – ventillátor készítés házilag»

Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon

Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon

Cserére szorul az abroncs, és szívesen megoldaná azt saját maga? Bár szakembernél sem kerül csillagászati összegekbe, de ha egyedül tenné ezt meg, természetesen semmi akadálya. A kerékcsere házilag is kivitelezhető, csupán néhány alapvető tudnivalóval kell tisztában lennie. Arról ne feledkezzen meg, hogy a keréknyomás is rendszeresen ellenőrzésre szorul, ezért a… Tovább: Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon»

Pelletkészítés házilag

Pelletkészítés házilag

Manapság egyre fontosabb a megújuló energiaforrások egyre nagyobb arányú használata. Sok családi házban a hagyományos gáztüzelést igyekeznek kiváltani fatüzeléses berendezésekkel. A cserépkányha beépíttetése egyre gyakoribbá vált az utóbbi években. A fa által „előállított” meleg érzete össze sem hasonlítható a gáz által adott meleg érzetével. A tüzelőanyag beszerzése, felhasogatása, tárolása és… Tovább: Pelletkészítés házilag»

Fényszóró beállítása házilag

Fényszóró beállítása házilag

Ha kiég, megsérül vagy eltörik a fényszórónk és ki kell cserélni, akkor ezt otthon, házilag is megtehetjük, viszont ilyen helyzetben be kell állítani a fényszórót, különben könnyen a szembe jövő arcába világíthatunk az út helyett, ezzel magunkat és másokat is balesetveszélybe sodorva. Miután kicseréltük a fényszórót, a következő a lépés… Tovább: Fényszóró beállítása házilag»

Fémkereső készítése házilag

Fémkereső készítése házilag

A fémkeresőt otthoni, hobbicélra vagy ipari célra szokták használni. Az előbbi  szórakozásra, fémtárgyak sportból való keresgélésére szolgál legtöbbször, de szoktak vele felújítások előtt csöveket, vezetékeket keresni a földben és a falakban is. A fémkereső működésének lényege, hogy fém közelségekor a fémdetektor induktivitása megváltozik, viszont ez annyira gyenge jelet bocsát ki,… Tovább: Fémkereső készítése házilag»

Autópolírozás házilag

Autópolírozás házilag

Mivel autónk ki van téve a környezeti hatásoknak, apróbb sérüléseknek, kopásoknak, így egy idő után természetes, hogy az eredeti tiszta fényes felületből matt, kopott karosszéria lesz. Azonban alapos munkával és megfelelő eljárásokkal visszaállítható az eredeti fénye a felületeknek. Első lépésként a felületet minden esetben nagyon alaposan le kell tisztítani. Jók… Tovább: Autópolírozás házilag»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2014