Cikkek a(z) Fűtés és Otthon házilag kategóriából

A mai folyamatosan növekvő energiaárak mellett kulcskérdés, hogy mennyire olcsón tudjuk felfűteni lakásunkat, házunkat a téli hidegben. A különféle fűtőanyagok minőségétől függetlenül nem is gondolnánk talán, hogy a legfontosabb a jó szigetelés, melyet egyszerű eszközökkel házilag, mi magunk is el tudunk készíteni.

Házi készítésű papírbrikett előállítása

Házi készítésű papírbrikett előállítása

A mai világban egyre nagyobb szerepet kap az újrahasznosítás. A környezetvédelmi szempontok mellett, pénzt is spórolhatunk velük. A háztartások rezsi költségében a legnagyobb részt kétség kívül a fűtés teszi ki. A jó hír, hogy újságpapírból már házilag is készíthetünk magunknak papírbrikettet. A reklámújságokhoz mindenki ingyen hozzájuthat, így tényleg ingyenes fűtőanyagot… Tovább: Házi készítésű papírbrikett előállítása»

Pelletkészítés házilag

Pelletkészítés házilag

Manapság egyre fontosabb a megújuló energiaforrások egyre nagyobb arányú használata. Sok családi házban a hagyományos gáztüzelést igyekeznek kiváltani fatüzeléses berendezésekkel. A cserépkányha beépíttetése egyre gyakoribbá vált az utóbbi években. A fa által „előállított” meleg érzete össze sem hasonlítható a gáz által adott meleg érzetével. A tüzelőanyag beszerzése, felhasogatása, tárolása és… Tovább: Pelletkészítés házilag»

Napkollektor készítése házilag

Napkollektor készítése házilag

A fosszilis erőforrások kimerülésének fenyegető veszélye miatt egyre inkább előtérbe kerül a megújuló energiaforrások felhasználása. Kezdetben csak a nagyobb költségvetéssel működő gyárak engedhették meg maguknak, hogy megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezéseket építsenek ki és működtessenek a mindennapi termelésük során. Manapság már lakossági szinten is kezdenek elterjedni ezek az eszközök, melyeket egy… Tovább: Napkollektor készítése házilag»

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető

Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia… Tovább: Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető»

Otthon házilag 2015