Olcsó meszelés házilag

A meszelés az egyik legősibb falfestési módszer. A mai nagyon divatos festékekre sokszor mondják, hogy nem egészségesek, mert rengeteg adalékanyagot tartalmaznak. Meszelés során a fal természetes szellőzése megmarad, arról nem is beszélve, hogy a meszelés sokkal olcsóbb megoldás, mintha drága márkás falfestékeket vásárolnánk.

Meszelés olcsón házilag

Meszelés olcsón házilag

Meszelni házilag sem nehéz, sőt mind a külső és mind a belső falakra egyaránt alkalmazható. A meszelés technikája sem nehéz, egy-két szerszám elegendő hozzá. Ha házilag szeretnénk meszelni, akkor a falfelületnek itt is simának kell lennie, csakúgy, mint ha modern festékeket használnánk.  Az első lépésben meszes vizet vigyünk fel a festendő felületre házilag. Ezt érdemes nem a legnagyobb melegben végezni, mert akkor könnyen leválhat a túl gyors száradás miatt.

A házilag a falra felvitt meszes víz biztosítja a következő rétegeknek a megfelelő tapadást. A következő réteget házilag készített mésztejből vigyük fel. A mésztej készítése sem bonyolult, otthon kivitelezhető folyamat. A lényeg, hogy oltott meszet hígítsunk fel vízzel. Ahhoz, hogy a házi mésztejnek megfelelő legyen a tapadása mészolajat érdemes tennünk a keverékbe.

A mésztej készítésekor nagyon figyeljünk annak tisztaságára, szennyeződés semmiképpen ne kerüljön bele. Érdemes használat előtt leszűrni, melyre akár egy már nem használatos harisnya tökéletes választás lehet. Meszeléskor törekedjünk arra, hogy ne vigyünk fel vastag rétegeket, inkább több vékonyat meszeljünk. A rétegek felvitele között mindenképpen tartsunk elegendő száradási időt.

 

 

  
Iktatva: Felújítás, Otthon Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015