Nyuszi jelmez készítése házilag

Attól függően, hogy gyerek vagy felnőtt szeretne nyuszinak beöltözni a farsangi bulira, kétféle jelmezt készíthetünk el: míg a gyerek számára fehér plüsshatású anyagból varrjuk meg a nyuszi jelmezt házilag, addig felnőtt esetén nem lesz szükségünk varrógépre.

A nyuszi jelmez készítése házilag felnőttnek tehát sokkal egyszerűbben megoldható, mint egy gyereknek. Ebben az esetben elég, ha egy szoros fekete bodyt veszünk magukra, melyre felvarrunk kézzel a fenékrészre egy bojtot, majd a fejünkre egy hajpánt segítségével rakunk kartonból kivágott hosszú füleket. Ehhez a jelmezhez elmaradhatatlan kellék a fekete necc harisnya valamint a hosszú kesztyű. A bajusz megrajzolása egy egyszerű szemceruzával is megoldható.

Nyuszi jelmez készítése házilag

Nyuszi jelmez készítése házilag

Gyerekeknek érdemes megvarrni a jelmezt. A nyuszi jelmez készítése házilag a kicsiknek egy kezeslábas mintájára történik, melynek megvarrásához szükségünk lesz a varrógépre is. Jó megoldás, ha ebben az esetben cipzárral záródik elől a jelmez, így a gyerek magától is könnyen ki tud majd bújni belőle.

Függetlenül attól, hogy gyerek vagy felnőtt részére készül a nyuszi jelmez házilag, jó szórakozás is lehet, ha családtagokkal, barátokkal együtt készítjük el. Ha valami egyedi jelmezt szeretnénk a gyereknek, akkor akár fehér-fekete nyuszi jelmezt is készíthetünk, de érdemes időben hozzálátni ehhez, mivel sok időt vesz fel a ruha megvarrása kétféle anyagból.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014