Mandulagyulladás kezelése házilag

Ha fáj a torkunk, nem szeretünk azonnal orvoshoz szaladni, hanem megpróbáljuk a régi házilag bevált gyógymódokat alkalmazni. Ez a módszer van, hogy hatásos és segít megoldani a problémánkat de ha egy-két napon belül nem tapasztalunk javulást akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, hiszen a legkisebb betegségeknek is komoly szövődményei lehetnek.

Ha komolyabb betegségben, például mandulagyulladásban szenvedünk, akkor a házilag alkalmazott gyógymódok mellett mindenképpen keressük fel az orvosunkat is. Valószínűleg antibiotikumot fogunk kapni, de emellett nagyon fontos a betegség házilag való kúrálása is, mert felgyorsítja a gyógyulást.

Gyulladt torok

Gyulladt torok

Az egyik legegyszerűbb módszer, hogy kössük át a torkunkat meleg kendővel egész éjszakára. Ha felébredünk és szárazon találjuk, illetve nappal többször mossuk ki meleg vízben és kössük át újra a torkunkat. Nagyon jó gyulladáscsökkentő tulajdonsága van a hagymaféléknek is. A legismertebb házilag alkalmazott fajta a fokhagyma (az nem csak a mandulagyulladás kezelésére alkalmas). A légyen, hogy napi két-három gerezddel mindenképpen fogyasszunk el, még akkor is ha nem vagyunk betegek.

A vöröshagymának is ismert a gyulladáscsökkentő hatása, azonban ezt nem enni kell ha mandulagyulladásunk van, hanem felszeletelni és a torkunkra rakni, majd átkötni egy melegvízbe mártott kendővel. Nagyon fontos még a sok méz és a gyógyteák fogyasztása. A teákat soha ne fogyasszuk forró állapotban ha gyulladt a torkunk. A fentieken kívül hatásos lehet még a sós vízzel történő gargalizálás is.

  
Iktatva: Egészség Címkék: 

További olvasnivaló

Hozzászólások

  1. Vikii szerint:

    Jó napot! Már vagy 2 hónapja volt egy gennyes mandulagyulladásom. Olyan 1 héten belül elmúlt, de rá fél hónapra megint mandulagyulladásom volt, épp hogy kigyógyulok aztán rá 2 napra megint gyullad be és ez így megy míg a világ s két nap. Most is be van gyulladva és nagyon fáj.. Az egész torkom elvan dagadva, és a jobb fülem is fáj (belül).. Nyelni alig tudok és néha levegőt venni is nehéz. Hogyan lehet ebből hamar kigyógyulni? Mert már annyit kínozott ,hogy elég volt ez nekem.:(

Otthon házilag 2013