Körömerősítő folyadék készítése házilag

Sokan küszködnek azzal a problémával, hogy vékonyak és töredezettek a körmeik. Másoknak szép, egészséges de nem tudják megnöveszteni a kívánt hosszúságúra. A boltokban rengeteg féle körömerősítő szer kapható. Léteznek olyanok melyek folyadék formában találhatóak és este kell bekenni velük a körmeinket és vannak lakk alapúak is.

Körömerősítő folyadék készítése házilag

Körömerősítő folyadék készítése házilag

Ezek úgy néznek ki mint egy színtelen körömlakk, és a használatuk is megegyezik a hagyományos körömlakkok használatával. Ha azonban szeretnénk természetes hatóanyagokkal táplálni a körmeinket, akkor készíthetünk otthon házilag is természetes alapanyagokból körömerősítő folyadékot. Ehhez mindösszesen 3 alapanyagra lesz szükségünk, melyből kettő általában már rögtön meg is található a háztartásokban.

A házi körömerősítő folyadék elkészítéséhez szükségünk lesz olíva olajra, ricinus olajra és citromlére. A citromlé esetében nagyon fontos, hogy mindig frissen facsart citromlevet használjunk. Az összetevők kimérésénél az arányokra kell nagyon pontosan odafigyelnünk. Házilag a következő arányokat alkalmazzuk a körömerősítő folyadék elkészítéséhez. olíva olaj:ricinus olaj:citromlé 4:4:1.

Ez azt jelenti pontosan, hogy mondjuk egy kiskanál ricinus illetve olíva olaj esetén negyed annyi citromlevet tegyünk a keverékhez. Az ilyen módon házilag készített körömerősítő folyadékot azonnal fel kell használnunk, ugyanis a citromlé miatt eléggé romlandó. Felkenés után érdemes körülbelül 5 percig a körmön hagyni, hogy kifejthesse hatását.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015