Kényes autókárpit tisztítása házilag

Az autó kárpitja nagy terhelésnek van kitéve a mindennapokban, ezért fontos, hogy az ápolására elegendő időt és energiát fordítsunk. A kényes autókárpit tisztítása házilag is lehetséges, nem kell feltétlen vagyonokat költenünk rá. A rendszeres tisztítás nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem higiéniai okai is vannak.

Kényes autókárpit tisztítása házilag

Kényes autókárpit tisztítása házilag

A kényes autókárpiton levő foltok kivételéhez a szakemberek gőzt használnak. Számukra a gőzt egy speciális berendezés állítja elő. Nem kell azonban elkeserednünk, házilag kiválóan alkalmazható erre a célra a gőzölős vasaló. A kényes autókárpit házilagos tisztításának első lépése, hogy gőzöljük fel az egész felületet. Erre szükség van akkor is ha nem látszanak rajta foltok.

Második lépésben hígítsunk fel langyos tiszta vízzel kárpittisztító folyadékot olyan arányban ahogyan a dobozán levő ajánlás mutatja, majd egy tiszta ruhával vigyük fel az autókárpitra a tisztító folyadékot és jól dörzsöljük bele. Azért fontos az egész autókárpit átdörzsölése házilag, mert akkor a száradás után nem lesz foltos az anyagunk. Ha száradás után még mindig úgy látjuk, hogy nem jöttek ki a foltok, akkor ismételjük meg házilag az előbbiekben ismertetett folyamatot.

Általános esetben nincsen szükség az autókárpit eltávolítására a helyéről, azonban ha a foltok nagyon régiek és makacsak, lehet, hogy jobb ha úgy döntünk, hogy lehúzzuk és úgy tisztítjuk meg házilag a makacs foltoktól. Ha a helyén hagyva tisztítjuk a vizes átdörzsölés után hasznos lehet ha takarítógéppel vagy porszívóval felszívatjuk a vizet.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015