Hasznos vízszigetelés házilag

A falak felvizeződése nagyon nagy probléma a családi házaknál, azonban nem reménytelen a helyzet. Sajnos nem olcsó mulatság az utólagos vízszigetelés, azonban a vízszigetelő anyag megvásárlása után mi magunknak házilag be tudjuk juttatni a falba, nem keveset spórolva ezzel a szakemberek munkadíján.

Hasznos vízszigetelés házilag

Hasznos vízszigetelés házilag

A kivitelezés módja házilag a következő. Első lépésként a ház falát alkotó téglák között elhelyezkedő habarcsba kell lyukakat fúrni. A lyukakat vízszintesen alakítsuk ki házilag, egy körülbelül 1 cm átmérőjű fúróval. Fontos, hogy legalább 5 cm mélynek kell a lyukaknak lennie.  A következő lépésben a házilag fúrt lyukakat kell kitisztítanunk. Ezt a legegyszerűbben egy porszívó segítségével tudjuk elvégezni. Ha a lyukak nedvesek lettek valami miatt, akkor mindenképpen várjunk a vízszigetelés további folyamatával amíg megfelelően kiszáradnak.

A házi vízszigetelő anyag bejuttatása előtt azért nagyon fontos a furatok kitisztítása, mert a por rontaná a vízszigetelő anyag hatásfokát. Ha a lyukak teljesen tiszták és szárazak, akkor a megvásárolt vízszigetelő anyagot kell bejuttatnunk a lyukakba házilag. Ehhez talán egy injekciós tű lehet a legmegfelelőbb eszköz.

A vízszigetelő anyag ezután rövid időn belül elterjed az anyagban és kifejti hatását. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a házi módszer sem tökéletes sajnos, és főleg csak a függőleges vizesedés ellen hatásos, az oldalirányú terjedést nem feltétlen akadályozza meg.

 

  
Iktatva: Felújítás, Otthon Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015