Hűsítő jégkása készítése házilag

A jégkása a fagylalt mellett a strandok közkedvelt árucikke a nagy melegben. Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy egy kis jégben és színezékben mi kerül olyan hihetetlenül sokba? Sajnos mint minden nagyon drága a strandon, de ne keseredjünk el, mert házilag is el tudjuk magunknak készíteni a hűsítő jégkását otthon, ráadásul fillérekből.

Hűsítő jégkása készítése házilag

Hűsítő jégkása készítése házilag

A hűsítő jégkása színét és ízét a különböző gyümölcsök adják. A hűsítő házi jégkása készítéséhez először minden esetben egy cukorszirupot kell készítenünk. Itt a víz és a cukor aránya 1:2 kell, hogy legyen. A vizet forraljuk fel, majd addig hagyjuk a gázon, míg a cukor el nem oldódik benne. Ezután hagyni kell jól kihűlni. Ha már jól kihűlt az alaplevünk, akkor annyi részre kell osztanunk, ahány féle ízű hűsítő házi jégkását szeretnénk elkészíteni.

A különböző ízekhez különböző gyümölcsöket pucoljunk meg, majd vágjunk fel kis darabokra. Egy kicsi vízzel együtt turmixoljuk össze őket turmixgép vagy botmixer segítségével. Ha készen van akkor öntsük a kihűlt cukorsziruphoz. A keveréket tegyük a fagyasztóba, majd körülbelül 30 percenként egy villával törjük át, ennek segítségével tudjuk elérni a kásaszerű állapotot.

Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor a cukor helyett használjunk édesítőt vagy mézet. Felnőttek számára egy kis gyümölcslikőrrel is meg lehet bolondítani a házilag készített jégkásánkat.

 

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015