Húsvéti tojásfestés házilag

A húsvéti ünnepkör legizgalmasabb szokása a tojásfestés. Erre teljes mértékben igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Van, aki az egyszerű tojásokat kedveli, míg mások a díszített darabokat. A húsvéti tojásfestés házilag több technikával is lehetséges. Hogy melyiket választjuk, az csakis a saját ízlésünktől függ.

A húsvéti tojásfestés házilag a legkönnyebben speciális tojásfestékkel lehetséges. A boltokban rengeteg színű kapható. Ha megvásároltuk a kiválasztott színt, főzzük keményre a tojásokat, majd az utasítás szerint merítsük bele a festékbe. Érdekes mintákat kaphatunk, ha zöld leveleket kötünk a tojásra. A zöld leveles tojást óvatosan burkoljuk vékony harisnyába, majd szorosan, hogy ne mozduljon el a minta, kötözzük meg a harisnyát, majd így merítsük a festékbe. Ha készen van a tojás, várjuk meg, míg megszárad, majd szalonnabőrrel töröljük át, hogy legyen fénye a tojásnak.

Húsvéti tojásfestés házilag

Húsvéti tojásfestés házilag

Másik lehetséges módszer a hobbiboltokban kapható festék alkalmazása. Ehhez azonban ki kell fújnunk a tojásokat, csak utána lehet vele díszíteni. A húsvéti tojásfestés házilag jó szórakozás lehet, ha a gyerekekkel együtt végezzük.

A húsvéti tojásfestés házilag egyik hagyományos változata az írott tojás. Ehhez azonban „írókára” valamint viaszra van szükségünk. Ezek akkor lesznek a legszebbek, ha magabiztosan tudjuk húzni az írókát. Ehhez sok gyakorlásra van szükség, de tény, hogy ezek a legszebb tojások, amelyek húsvétkor a kosárba kerülnek.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014