Húsvéti ajándékok házilag

Egyre népszerűbb szokás, hogy nemcsak karácsonykor kapnak ajándékot a kisebbek, hanem húsvétkor is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a felnőttek ez alól kivételek, de a húsvéti ajándékozás leginkább a gyerekek kiváltsága. Húsvéti ajándékok házilag is készíthetőek, csupán egy kis fantázia kell hozzá. Alapként használhatunk szinte bármit, amit otthon kapunk.

Húsvéti ajándékok házilag a legkönnyebben tojásból készíthetők. Első lépésként fújjuk ki a tojásokat, majd óvatosan egy nagyon éles pengével vágjuk le a tojások „kalapját”. Ezután szórjunk bele egy kevés földet, majd néhány szem fűmagot. Ha rendszeresen locsoljuk, akkor pár napon belül „zöldülni” kezd a tojásunk. A tojáshéjára fessünk arcokat, majd rakjuk őket tálra. E technika segítségével egy egész tojás családot elkészíthetünk.

Húsvéti ajándékok házilag

Húsvéti ajándékok házilag

Húsvétra készíthetünk finom falatokat is ajándékba. Alapanyagként használjunk sonkát és tojást, hisz ezek az igazán húsvéti eledelek. A legjobb, ha vékony sonkaszeleteket megkenünk tormával, ebbe beleteszünk egy negyed tojást, majd szorosan feltekerjük. Ez a finom tekercs ajándékba is elkészíthető szeretteink számára.

A húsvéti ajándékok házilag készítve sokkal nagyobb meglepetést tudnak okozni, mintha készen vásárolnánk valamit a boltból. Az édességek is lehetnek jó ajándékok, például süthetünk nyuszi, tojás vagy bárány formájú tortát, biztosak lehetünk benne, hogy a gyerekek egyik kedvence lesz.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014