Gyomorrontás kezelése házilag

A gyomorrontás elég gyakran előforduló betegség. Leggyakrabban az ünnepek táján jelentkezik, amikor nem feltétlenül tudjuk tartani a mértéket és többet eszünk a kelleténél. Azonban ha megtörtént a baj, számos megoldás kínálkozik házilag is a gyomorrontás orvoslására.

Gyomorrontás kezelése házilag

Gyomorrontás kezelése házilag

A legfontosabb, hogy a gyomorrontás után fokozatosan térjünk vissza a normális mennyiségű táplálkozáshoz. Hasznos lehet ilyenkor például házilag készített kímélő ételeket fogyasztani, valamint mellőzni a cigaretta és az alkohol fogyasztását. A másik, gyorsabb megoldás házilag az orvosi vagy más néven aktív szén bevétele. Ha nincsen otthon, akkor tegyünk egy kispohár vízbe egy evőkanál almaecetet és ezt igyuk meg lassan.

Ha van otthon gyümölcs centrifugánk, akkor készítsünk magunknak krumpli levet. Hámozzuk meg a burgonyát, majd az ebből kinyert levet fogyasszuk el. Az előbbi lé hatására a gyomorrontásunk garantáltan hamar helyrejön. Házilag a másik egyszerű mód a gyomorrontás kezelésére a gyógyteák készítése lehet.

Itt a leggyakrabban alkalmazottak, melyek szerencsére nagyon könnyen be is szerezhetőek az ánizs, a borsmenta vagy az édeskömény. Ha görcsöl is a gyomrunk, akkor a fentiek mellett a kamillatea fogyasztása is javasolt. Kiegészítő kezelésként a meleg vizes pakolással is megpróbálkozhatunk. A kötést körülbelül félóránként érdemes cserélgetni. Az illóolajok közül a mentaolajat tudjuk kipróbálni, mely bevétele a kockacukorral a legegyszerűbb.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014