Gyanta házilag

Semmi nincs annál idegesítőbb, mint mikor randira készülünk, és észrevesszük, hogy hosszú szőrszálak éktelenkednek rajtunk. Ilyenkor jöhet a gyors, de nem tartós borotva vagy a fájdalmas szőrtelenítő gép. Egy másik lehetséges módszer a gyantázás. A boltban kapható gyanták elég drágák, nem beszélve arról, hogy allergiás reakciót is kiválthatnak. A gyanta házilag készítve nemcsak olcsóbb, de állandóan kéznél is van.

 A gyanta házilag elkészíthető változata az úgynevezett cukorgyanta. Nem hiába cukorgyanta a neve, hisz az alapja a kristálycukor. A cukrot vízzel és citromlével addig kell főzni, míg barna nem lesz. Illatanyagként pár csepp illóolajat adhatunk hozzá. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy megvárjuk, míg kihűl, és használhatjuk is.

Gyanta házilag

Gyanta házilag

A házilag készült gyanta ugyanúgy használható, mint a boltban kaphatóak. A legjobb benne, hogy a lemosásához nem kell külön lemosó vagy olaj. Tiszta vízzel el lehet távolítani a bőrről a maradékokat. Mivelhogy nincs benne semmi adalékanyag, így nem válthat ki allergiás reakciókat. Hatékonysága pedig legalább annyira jó, mint bolti társainak.

Ha igazán környezetkímélő, természetes szőrtelenítőt szeretnénk, akkor a gyanta házilag készített változata a tökéletes megoldás. A másik nagy előnye, hogy mindig kéznél van, hisz kb. 20-30 perc alatt elkészíthető. Használjuk bátran, hisz nem kell attól félnünk, hogy allergiások leszünk rá.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013