Gyümölcsös jégkocka készítése házilag

A limonádét mindenki szereti. A nyári nagy melegben fokozottan megnő a fogyasztása. Sokan jégkockával teszik még hidegebbé. A jégkockák olvadásával azonban egyre hígul a házi limonádénk és így íztelenné válhat. Azonban erre is van egy jó házi praktika. Könnyen, gyorsan készíthetünk magunknak gyümölcsöt tartalmazó jégkockákat házilag.

Gyümölcsös jégkocka készítése házilag

Gyümölcsös jégkocka készítése házilag

Készítsünk otthon gyümölcsöt is tartalmazó jégkockákat, így az olvadásukkor természetes módon hűsítik a az italunkat és pótolják a limonádénkban a folyadékot anélkül, hogy nagyon íztelenné hígítanák. A legalkalmasabb gyümölcsök a házi gyümölcsös jégkockák készítéséhez az ananász, a görögdinnye és a citrusfélék (citrom, lime, narancs, mandarin). Ezenkívül bármilyen magasabb víztartalmú gyümölcs felhasználható erre a célra.

Az ananász zsírégető hatással is rendelkezik, a görögdinnye fogyasztása pedig számos élettani előnyt rejt magában. A házi gyümölcsös jégkockák készítéséhez a gyümölcsöket össze kell turmixolnunk egy nagyon kevés vízzel, majd érdemes különböző formájú jégkocka készítőbe tennünk őket, hogy a végeredmény még látványosabb legyen.

Mikor megfagytak akkor tegyük őket a frissen elkészített házi limonádéba. Érdemes a különböző színeket variálni. Például egy citromos sárga színű limonádéba tegyünk piros görögdinnyéből készült jégkockát vagy fordítva. A gyermekek is biztosan nagyon fogják szeretni. Ahhoz, hogy a gyümölcsös jégkockáink elfogyasztása egészséges legyen érdemes cukormentes, vagy édesítőszerrel édesített italok hűsítésére felhasználnunk őket.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015