A limonádét mindenki szereti. A nyári nagy melegben fokozottan megnő a fogyasztása. Sokan jégkockával teszik még hidegebbé. A jégkockák olvadásával azonban egyre hígul a házi limonádénk és így íztelenné válhat. Azonban erre is van egy jó házi praktika. Könnyen, gyorsan készíthetünk magunknak gyümölcsöt tartalmazó jégkockákat házilag.
![Gyümölcsös jégkocka készítése házilag](https://www.xn--hzilag-pta.hu/wp-content/uploads/Gyümölcsös-jégkocka-készítése-házilag.jpg)
Gyümölcsös jégkocka készítése házilag
Készítsünk otthon gyümölcsöt is tartalmazó jégkockákat, így az olvadásukkor természetes módon hűsítik a az italunkat és pótolják a limonádénkban a folyadékot anélkül, hogy nagyon íztelenné hígítanák. A legalkalmasabb gyümölcsök a házi gyümölcsös jégkockák készítéséhez az ananász, a görögdinnye és a citrusfélék (citrom, lime, narancs, mandarin). Ezenkívül bármilyen magasabb víztartalmú gyümölcs felhasználható erre a célra.
Az ananász zsírégető hatással is rendelkezik, a görögdinnye fogyasztása pedig számos élettani előnyt rejt magában. A házi gyümölcsös jégkockák készítéséhez a gyümölcsöket össze kell turmixolnunk egy nagyon kevés vízzel, majd érdemes különböző formájú jégkocka készítőbe tennünk őket, hogy a végeredmény még látványosabb legyen.
Mikor megfagytak akkor tegyük őket a frissen elkészített házi limonádéba. Érdemes a különböző színeket variálni. Például egy citromos sárga színű limonádéba tegyünk piros görögdinnyéből készült jégkockát vagy fordítva. A gyermekek is biztosan nagyon fogják szeretni. Ahhoz, hogy a gyümölcsös jégkockáink elfogyasztása egészséges legyen érdemes cukormentes, vagy édesítőszerrel édesített italok hűsítésére felhasználnunk őket.