Finom meggyszörp készítése házilag

Nincs is jobb a nyári kánikulában, mint egy üdítő meggyszörp szódával! Ha meg ráadásul házi meggyszörpöt ihatunk, akkor tényleg nincsen okunk panaszkodni. Ha van lehetőségünk és kedvünk akkor ellenőrzött forrásból, jó minőségű alapanyag (meggy) beszerzése után készítsük el házilag a meggyszörpöt, amelyet nemcsak nyáron élvezhetünk, de ha marad még télen is eláll.

Finom meggyszörp készítése házilag

Finom meggyszörp készítése házilag

A házi meggyszörp elkészítésének a legnehezebb és leghosszabb lépése a meggy kimagozása. Manapság már árulnak meggymagozó gépet amivel valamelyest felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot is. A házi meggyszörp elkészítéséhez gyümölcsre, ugyanannyi cukorra, negyedannyi vízre és citromsavra lesz szükségünk.

Első lépésben a meggyet nagyon alaposan mossuk meg. Ez minden házi recept első és legfontosabb lépése. Mosás után hagyjuk egy kicsit megszáradni, majd magozzuk ki a gyümölcsöt. A magozás után törjük össze a gyümölcshúst amennyire csak tudjuk. A vízben oldjuk fel a citromsavat, majd öntsük rá a kimagozott és összetört meggyre.

Hagyjuk állni pár napig így. Az idő eltelte után szűrjük le a levet és nyomkodjuk jól ki a gyümölcsöt. A cukor hozzáadása után körülbelül negyed óráig főzzük. A főzés közben folyamatosan kevergessük. Még a főzés előtt érdemes az üvegeket előkészítenünk, mert főzés után rögtön üvegekbe kell töltenünk az elkészült szörpünket. Ezután tartsuk száraz dunsztban kihűlésig, de egyéb tennivalónk nincsen vele.

 

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015