Fejfájás ellen házilag

Fejfájást okozhat a fáradtság, a frontok, erős illatok, a dohányzás, a stressz stb. Nem tanácsos azonban rögtön gyógyszerek után nyúlni, érdemes előbb a fejfájás ellen házilag, természetes módszerekkel próbálkozni. A borsmenta illóolajból egy cseppet ujjbegyünkre téve masszírozzuk meg a halántékunkat. Ezután igyunk meg egy csésze mentateát (cukor nélkül), mélyen belélegezvén annak illatát – a kettő együttes hatása csodákat tesz.

A fitoterapeuták szerint a svédkeserű alkalmazásával kivédhető a fejfájás. Elmondásuk szerint találkoztak olyan esetekkel, amikor a páciensek hosszú évek óta szenvedtek fejfájásban, és amint elkezdték használni a svédkeserűt, megszűnt a fejfájásuk, sőt később sem újult ki. Alkalmazása: egy darabka gézre csöppentsünk néhány csepp svédkeserűt, és tegyük homlokunkra borogatásként körülbelül 30 percig.

Fejfájás ellen házilag

Fejfájás ellen házilag

Amikor fejfájásunk oka valamilyen feszültségre vezethető vissza, ennek gyógymódja a mustármag hatékonyságában rejlik: Egy tálba töltsünk forró vizet, öntsünk rá egy csésze mustármagot, és várjunk öt percet, hogy a hatóanyagok kifejtsék hatásukat, majd áztassuk lábunkat ebben kb. tíz percig.

Hasznosak lehetnek még fejfájás ellen házilag a következő tippek: amennyiben dohányzunk, ne gyújtsunk rá cigarettára; 4-6 óránként étkezzünk egy-egy keveset (köztük gyümölcsöt); sétáljunk a friss levegőn; végezzünk egyszerű testmozgásokat; próbáljunk aludni. Amennyiben a fejfájás egyre gyakrabban és egyre erősebben jelentkezik, ajánlott orvoshoz fordulni, hiszen emögött meghúzódhat komolyabb betegség is!

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013